Kinderen helpen met leerproblemen

18 november 2020 om 15:39 Overig Deel je nieuws

Kinderen met leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen, faalangst en een negatief zelfbeeld weer op weg helpen. Dat is wat Marit Berends van deCellocoach beoogt. Kinderen zijn namelijk niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. Coaching bij leerproblemen is bedoeld voor kinderen, die vastlopen op school bij het automatiseren van informatie. Automatiseren is nodig om vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.

Marit Berends richtte deCellocoach op in januari 2019. Vanuit haar jarenlange ervaring als individueel muziekdocent voor kinderen en jongeren met elk hun eigen leerstijl, ontstond de wens om haar hierin te professionaliseren. Zij begeleidt nu kinderen en jongeren volgens de Kernvisie methode in Ede, Arnhem en omstreken.

Marit Berends werkt met de Kernvisie methode en leert kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte. Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van lesstof in de hoop dat het deze keer wel blijft hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. De Kernvisie methode maakt gebruik van de capaciteiten van kinderen, waardoor zij wél in staat zijn om te automatiseren. Van alfabet, woordbeelden en spellingsregels via tafels en rekensommen naar het leren van grote stukken tekst middels mindmapping. Marit Berends leert kinderen de techniek van de Kernvisie methode, zodat zij deze zelfs jaren later nog toe kunnen passen. Het gevolg? De kinderen hanteren een andere leerstrategie en realiseren daarmee grote verbeteringen in hun leerresultaten.

De Kernvisie methode is een kortdurend coachingstraject. Door middel van een intakegesprek wordt er gezamenlijk gekeken of de methodiek de gewenste effectiviteit gaat opleveren. Daarna volgen tussen de 8 en 10 coachingsessies, verdeeld over een periode van 4 à 5 maanden. De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan contact opgenomen worden met Marit Berends, via telefoon 0642552403 of e-mail info@maritberends.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website www.decellocoach.nl of www.kernvisiemethode.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie