top 3 Rabo ClubSupport
top 3 Rabo ClubSupport Studio Pothoff

Inwoners regio Foodvalley steunen lokale verenigingen massaal tijdens lockdown

20 november 2020 om 15:47 Overig Deel je nieuws

De afgelopen weken hebben vele inwoners van Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal en Bennekom gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport zijn er 129 bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de Foodvalley regio dus als geroepen.
 

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 64 procent van de inwoners uit de provincie Gelderland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 22 procent was. Ruim 71 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.
Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden meedoen aan Rabo ClubSupport en konden leden stemmen op hun favoriete club.

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

Resultaten Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, bijna de helft meer dan in 2019. Bij Vallei en Rijn hebben 129 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden Rabobank-leden via de Rabo App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en zijn de clubs verrast met een persoonlijke videoboodschap, waarin het bedrag dat zij ontvangen werd onthuld. De top 3 was uitgenodigd op het Rabo LedenEvent Online, waar zij hun cheque overhandigd kregen.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

De volledige publicatie van het verenigingsonderzoek is te vinden op www.economie.rabobank.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie