Marjo Searle schreef een boek over de zoektocht naar haar dochter.
Marjo Searle schreef een boek over de zoektocht naar haar dochter. Boekenbrouwers

Moeder beschrijft de zoektocht naar haar dochter

23 november 2020 om 09:34 Overig Deel je nieuws

Brenda Searle (27) was in september 2000 op een korte vakantie in Mexico, toen er plotseling geen contact meer met haar te krijgen was. Ze leek van de aardbodem verdwenen. Haar ouders in Bennekom, haar familie en vrienden zetten meteen alles op alles om haar terug te vinden. Dit resulteerde in een acht maanden lange zoektocht in Mexico vol hindernissen, cultuurverschillen, verbijstering, wanhoop en verdriet. Brenda’s moeder, Marjo Searle-van Leeuwen, heeft nu de zoektocht beschreven in het boek ‘Geen feestje zonder mij’.

‘Het idee om een boek te maken was er al lang en we werkten er geregeld aan, maar tot een afronding was het eerder niet gekomen’, vertelt Marjo Searle uit Bennekom. Toen dit voorjaar bleek dat de zaak rond Brenda na twintig jaar voor de autoriteiten is afgerond, wilden Marjo en haar man Geoff het verhaal alsnog graag publiceren. Vooral om zo te laten zien hoeveel moeite al haar vrienden, familie en bekenden destijds hebben gedaan om Brenda terug te vinden. Want daar is het echtpaar hen nog altijd dankbaar voor. 

Met hulp van de Bennekomse uitgeverij Boekenbrouwers is het gelukt om het verhaal van Brenda’s vermissing op papier te krijgen. Vanuit haar perspectief vertelt Marjo over de vermissing van haar dochter, waarbij de band tussen moeder en dochter nog sterker blijkt dan ze ooit had kunnen vermoeden. Het lopende verhaal over de zoektocht wordt gelardeerd met de mailtjes uit die tijd. ‘Destijds hielden we vooral via de mail contact met iedereen die aan het zoeken was in Mexico en alle andere betrokkenen. Een kleine selectie daarvan hebben we uiteindelijk in het boek geplaatst.’

Zo krijgt de lezer via de mailcorrespondentie uit die tijd niet alleen een beeld van Brenda zelf en van alle initiatieven die haar familie en vrienden hebben genomen om haar te vinden, maar ook van de stroperigheid en bureaucratie van de instanties en van de wanhoop die de vermissing veroorzaakt.

En de titel van het boek? Marjo: ‘In de weken dat Brenda naar Mexico ging, waren wij 30 jaar getrouwd. Voor ze wegging zei ze: “We vieren het als ik terug ben. Denk erom: geen feestje zonder mij!” Eigenlijk hebben we ons daar in die jaren daarna altijd aan gehouden; feestjes hoefden van ons niet meer. Maar nu we dit jaar 50 jaar getrouwd zijn, vonden we het mooi dat Brenda daar dan op deze manier toch een beetje bij zou zijn.’

ISBN 978-94-91687-80-8

Verkrijgbaar bij iedere (internet)boekhandel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie