Verlichtte binnen De Zuiderkroon
Verlichtte binnen De Zuiderkroon Monique

Seniorencomplex De Zuiderkoon luidt de kerstperiode in

8 december 2020 om 11:07 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

In de binnentuin van seniorencomplex De Zuiderkroon is op maandag 7 december 's avonds de kerst ingeluid. 

De zelfstandig wonende senioren van De Zuiderkroon hebben zich sinds het begin van de Coronacrisis wat minder eenzaam gevoeld door activiteiten zoals een wekelijks beweegmoment, muzikale optredens en een bezoek van Sint en Piet. 

Initiatiefneemster Monique vindt dat de bewoners ook in de donkere maanden wat extra's verdienen om de Coronatijd wat dragelijker te maken. Na een leuk gesprek met Maarten Verbruggen, directeur van Tronix Lighting uit Uden kon de initiatiefneemster haar ideeën verder gaan uitrollen. Haar doel was om letterlijk een lichtje te bieden in deze donkere tijd. Het Udense bedrijf was onder de indruk van de inspanningen die Monique sinds het begin van de crisis voor de bewoners deed en schok haar mooie professionele kerstverlichting. 

Onder genot van een optreden van de Lunterse Dijkbloazers werd op de avond van maandag 7 december de kerstverlichting ontstoken. De bewoners konden Coronaproof meegenieten van dit schouwspel. Ruim een half uur speelde de Lunterse hoornblazers prachtige tonen. 

Om ook voor wat inwendige warmte te zorgen werd na het ontsteken van de verlichting bij iedere woning heerlijke erwtensoep en krentenbollen gebracht welke Monique gekregen heeft van Struik en Bakkerij Fuite. 

Als afsluiting sprak Monique alle bewoners vanuit de mooi verlichtte binnentuin toe om iedereen prettige feestdagen te wensen. 

Initiatieven zoals deze zijn in Coronatijd niet alleen leuk, maar zeker ook belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan en een stuk sociale controle te hebben. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie