In het Technova College is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door (v.l.n.r.) Marcel Miltenburg, directeur Spring Instituut, Yvonne Vogelenzang, directeur Technova en Jan Jacob van Dijk, voorzitter college van bestuur COG.
In het Technova College is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door (v.l.n.r.) Marcel Miltenburg, directeur Spring Instituut, Yvonne Vogelenzang, directeur Technova en Jan Jacob van Dijk, voorzitter college van bestuur COG. Sara Schotanus, Young Media Team

Technova College en Spring Instituut ontwikkelen beroepsopleiding voor energietransitie

11 december 2020 om 18:38 Zakelijk Deel je nieuws

EDE  -  Technova College, onderdeel van ROC A12 en het Spring Instituut hebben op 11 december een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gezamenlijk een nieuwe beroepsopleiding te ontwikkelen voor de energietransitie. Er zijn dringend vakmensen nodig voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en andere slimme energie oplossingen.

Het Technova College biedt technische vakkennis en het Spring Instituut heeft ruime ervaring in afstandsleren en begeleiden van werknemers met een baan. Daarom slaan zij de handen ineen om flexibel onderwijs te ontwikkelen voor de energietransitie. De nieuwe beroepsopleiding is een maatwerkopleiding voor volwassenen die is afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven, met bij goed gevolg een vakdiploma of erkende certificaten als resultaat. Leren van vakmensen en examineren gebeurt op de werkplek. Werkzoekenden en volwassenen met een baan worden persoonlijk begeleid en kunnen online lessen volgen wanneer hen dat het beste uitkomt, thuis of op het werk.

subsidie
Het ministerie van OCW stelt subsidies beschikbaar voor onderwijsontwikkelingen, waarbij scholen en het bedrijfsleven worden gestimuleerd om samen te werken. Spring Instituut en Technova College grijpen deze kans graag aan en hebben de eerste stappen gezet in de samenwerking . Zij hopen dan medio 2022 de eerste studenten te mogen begroeten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie