Terugblik kerst & oud en nieuw (online) activiteiten Malkander

6 januari 2021 om 12:27 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De maand december was voor Malkander zeker geen saaie maand. Natuurlijk konden een hoop activiteiten niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Daar lieten de sociaal werkers van Malkander zich niet door uit het veld slaan: “Sociaal werk is een cruciaal beroep en dus zijn wij gedurende coronacrisis constant aan het bedenken hoe wij ons werk kunnen blijven uitvoeren”, aldus Arie Alderliesten sociaal werker bij Malkander. Eén uitwerking hiervan was de talentgerichte dropping voor de jongeren op heidegebied de Ginkel. Zo werd vermaak gecombineerd met nadenken over en werken met talenten en passie van de jongeren. Hierna leek Oud en Nieuw voor iedereen ook in de soep te vallen. “We hebben gekeken wat we wel voor de jeugd kunnen organiseren zodat zij toch een leuke jaarwisseling hebben en met elkaar (online) in contact blijven,” vervolgd Alderliesten.

En met succes. Aan het online Fortnite event deden 223 jongeren mee. Twee avonden voorafgaand aan oudejaarsavond waren er voorrondes en op de avond zelf werd de grote finale gespeeld. “Uniek in Nederland dat we ook echt op oudjaarsnacht zelf nog ?een event aan het hosten waren en online met de jongeren in contact samen het nieuwe jaar in gingen,” zegt Alderliesten met trots. Daarnaast konden gezinnen op oudejaarsavond meespelen in de Big Escape van collega sociaal werker Joshua de Vries. 46 gezinnen deden mee en de gelukkige winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt via Facebook en op de website van Malkander.

Ook tijdens kerst is er ingezet om mensen een leuke avond te bezorgen. De live uitzending van Ede viert kerst, een samenwerking tussen o.a. Froukje Davidse, Malkander, Cultura en  XON, is terug te kijken via onze website en op de Facebookpagina. En ondanks corona hebben aanbieders via het project Stoelvrij met kerst tientallen inwoners een mooie kerstavond met een lekkere maaltijd kunnen bezorgen.

Wij willen alle inwoners, vrijwilligers en samenwerkingspartners bedanken en wensen jullie allemaal een goed en gezond 2021!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie