Pasar Toko Neba
Pasar Toko Neba Jan van den Berg

Geen Pasar Toko Neba in Heideweek

18 maart 2021 om 15:24 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

25 jaar was Pasar Toko Neba een van het  leukste programmaonderdeel van de Heideweek in Ede.

De Corona pandemie heeft echter het bestuur van de Stichting doen besluiten een andere weg in te slaan om fondsen te verwerven voor de projecten in Indonesie. 

De grote investeringen om de Pasar voor te bereiden en op te zetten vormen een te groot risico voor de organisatie om nog door te gaan in komende periode  waarin veel  extra preventieve maatregelen genomen zullen moeten worden.

De meer dan honderd vrijwilligers van de Pasar  en de duizenden bezoekers die elk jaar bijeen kwamen op het terrein aan de Stationsweg bij Toko Neba zullen de gemoedelijke sfeer, de fantastische muziek en het lekkere Indonesische eten gaan missen. Het bestuur heeft  dit verdrietige besluit na veel wikken en wegen moeten nemen.

De komende periode zullen er alternatieve kleinere acties opgezet  gaan worden zoals: kookworkshops, verkoop van  Indonesische maaltijden, yoga bijeenkomsten, modeshows, speciale verkoopdagen in de winkel en andere gezellige bijeenkomsten met muziek en lekker eten. Alles om fondsen te werven voor de projecten voor kinderen in Indonesie.

Extra fondsen zijn juist nu hard nodig. Door de pandemie zijn veel gezinnen in Indonesie brodeloos geworden en is er geen geld meer voor de scholing van de kinderen. Stichting Child support Indonesia ondersteunt deze kinderen door hun schoolkosten te financieren. Tevens worden er regelmatig voedselpakketten uitgedeeld aan de gezinnen die nu zonder inkomen zitten.

Voor €10,00 per maand kan een kind naar school, zij krijgen  begeleiding en computerlessen in een van de door Child Support en Toko Neba opgezette bibliotheken. Geef u op als adoptieouder en geef een kind een kans op een toekomst via  www.childsupportindonesia.nl,  zodat ook de kansarme kinderen na de lockdown hun scholing weer kunnen voortzetten. Alleen met uw hulp kunnen we dat bereiken.

Geef een kind een kans!

Annemarie Rulos-van den Berg

Stichting Toko Neba , www.tokoneba.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie