maan
maan Geralt

Maancirkel in Ede

26 juli 2021 om 12:19 Activiteiten Deel je nieuws

Een maancirkel -ook wel vrouwencirkel genoemd- is een eeuwenoude traditie waarin vrouwen samenkomen om het leven te eren en te vieren. Zoals de naam aangeeft, volgt een maancirkel het ritme van de maan. Zo vinden veel maancirkels plaats op of rond de donkere of volle maan. Het is een tijd om je te verbinden met jezelf, andere vrouwen en de natuur. Een tijd om op te laden, wijsheid te delen en expressie te geven aan dat wat in je leeft.

Babette Weel is de oprichtster van een nieuwe maancirkel rond de volle maan. “Ik ben aangesloten bij een community van vrouwen dat het pad van de priesteres bewandelt. Dit is een landelijk netwerk en bijeenkomsten vinden veelal elders in het land plaats. Ik miste het om ‘sisterhood’ te kunnen ervaren in mijn eigen stad. Voor zover ik weet zijn er nog geen maancirkels in Ede. Daarom ga ik er nu zelf één starten!”

In de huidige maatschappij is het samenzijn onder vrouwen grotendeels verloren gegaan. Vrouwen voelen zich vaak onzeker en vergelijken zichzelf met elkaar. We hebben een druk leven en verlangen naar rust en verbinding. Een maancirkel is een heilige plek waar daar ruimte voor is en waar ieder welkom is en zichzelf mag zijn.

Meedoen met een maancirkel helpt de kracht van ‘sisterhood’ te herinneren en te ervaren. Babette: “Je staat er niet alleen voor, wij vrouwen zijn ontzettend sterk en tegelijkertijd kwetsbaar. Binnen de cirkel is ruimte voor beide kanten. Je ervaart en leert dat het oké is om jezelf te zijn. Met alle schaduwkanten en minder leuke stukken in jezelf. Je leert je te verbinden met jezelf en de natuurlijke cycli. Wat doet het met je om met het ritme van de natuur mee te bewegen, in plaats van ertegen te vechten?”

Tijdens de Edese maancirkel zal er ruimte zijn voor meditaties, visualisaties, sharing, beweging, creatieve verwerking en allerhande oefeningen. Het is met name ervaringsgericht, we gaan vooral veel doen. De eerste open cirkel vindt plaats op 22 augustus van 13-16u. Er zijn twee open cirkels om sfeer te proeven, daarna is de cirkel gesloten om een veilige bedding te kunnen creëren. Alle informatie is te vinden op www.walk-n-act.nl/maancirkel-in-ede/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie