verspringen voor pupillen
verspringen voor pupillen Lucas van Bochoven/Climax

Veel records bij Trainingspakkenwedstrijd Climax

1 april 2019 om 11:37 Sport/sport Deel je nieuws

Prachtig weer, veel deelnemers, uitstekende prestaties en veel club- en baanrecords: een fantastische opening van het outdoorseizoen bij Climax. 

 

De Trainingspakkenwedstrijd begon met de 5.000 meter. De wedstrijd werd gewonnen door Climax-atleet Anne Wiersma. Alfred Gaasbeek en Laurens en Nelly Beerepoot liepen een clubrecord bij de Mannen Masters 65+, de Mannen 60+ en de Vrouwen 60+.

 

Bij het kogelslingeren leverde Floris Smink de meest opvallende prestatie. Hij slingerde de kogel naar 53.17m, ruim 2 keer zover als het baanrecord voor B-junioren. Nina Hol wierp met 34.98m een baanrecord bij de meisjes junioren B. Het enige clubrecord kwam op naam van Rik Hanswijk. Hij gooide bij de Masters 35+ 23.04m. In deze categorie wierp Dennis de Jong met 44.64m een baanrecord. Bij de  Masters 55+ wierp Rik Hoevers een baanrecord. Cor Nijhoff, gooide met 31.65m een baanrecord bij de Masters 70+. Met 29.05m wierp hij bij het speerwerpen ook een baanrecord.

 

Bij de Vrouwen Masters 50+ wierp de Belgische Diana Boelen met 30.58m een baanrecord. Haar landgenoot Jozef Van de Reijd wierp 20.06m een baanrecord voor Masters 60+.

 

Athletic Champs Meerkamp voor Pupillen
Bij Jongens Pupillen Mini was de winst voor Twan Smit. Climax-atlete Emma Ansink werd tweede bij de Meisjes Pupillen mini. bij de Jongens Pupillen C won Jesse Leentvaar en bij de meisjes eindigde Elynn Olthof op de eerste plaats. Bij de Jongens Pupillen B was Sjoerd van Rheenen de beste. Hij verbrak ook het clubrecord Medicienbal gooien (6.30m). Sophie Ansink eindigde op de eerste plek bij de Meisjes Pupillen B. Bij de Jongens Pupillen A1 werd Bernt Smit eerste en Larissa Middelhoven bij de meisjes. Kalle Brinkhuis werd eerste bij de Jongens Pupillen A2. Bij de Meisjes Pupillen A2 was de winst voor Froukje van Rhenen.

 

Climax-atleten Niels van Rheenen en Eline Gerritsen won de meerkamp bij de junioren D.  Bij de junioren C gaat de winst in de meerkamp naar Krijn van Hofweegen van Pallas'67 en Isa Hartjes van Ciko'66.

 

Bij de junioren B presteerde Joram van de Bospoort uitstekend. Bij het hoogspringen sprong hij 1.85m en op het incourante onderdeel 300 meter verbeterde de Climax-atleet met 37.30 sec. zijn clubrecord met ruim een seconde. Bij het hoogspringen verbeterde Ciko'66-atleet Roland Hartjes met 1.60m het baanrecord voor Masters 45+. Op de 300m liep Rik Hanswijk met 43.55 sec. een clubrecord bij de Master 35+.

 

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

100 meter sprint
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie