Roel Reijnveld, 14 jaar oud en succesvol internetondernemer
Roel Reijnveld, 14 jaar oud en succesvol internetondernemer ReBoCo

Leerling Het Streek viert eenjarig bestaan van internetbedrijf

7 augustus 2019 om 21:35 Nieuws Deel je nieuws

Veertien jaar oud en al één jaar succesvol ondernemer. Dat is Roel Reijneveld, leerling in de vierde klas van het  Technosaium in Ede. Op 8 augustus is het precies één jaar geleden dat Roel zijn internetbedrijf Hostify inschreef bij de Kamer van Koophandel in Arnhem.

“In groep 5 van de basisschool bouwde ik mijn eerste website,” vertelt Roel. “Daarna heb ik nog verschillende websites gebouwd en in de brugklas deed ik samen met klasgenoten een internetproject.”

Zo werd de ondernemer in hem wakker: “Mijn ouders vonden een bedrijf een goed plan en samen met mijn vader ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan om Hostify in te schrijven. Ze zeiden daar dat ze het niet zo vaak zien; iemand van dertien jaar die een eigen bedrijf start.”

AWARD

Hostify verzorgt alles-in-één oplossingen voor websites, hosting en domeinregistratie. De prijzen zijn concurrerend, volgens Roel. “Ik ben op de hoogte van de markt en zit iets boven de prijzen van budgetpartijen. Maar ik bied dan ook wat anders. Mijn service en bereikbaarheid zijn beter. Altijd is niet genoeg.”

Inmiddels heeft Hostify zeven klanten, onder andere een koor, een bedrijf en een belangenvereniging. “De websites bouw ik in Wordpress, HTML en PHP. Ik heb ruimte op een server in Duitsland en ik garandeer 99% uptime.”

Eind 2018 verdiende het jonge internet bedrijf de Great Uptime Award van een onafhankelijk vergelijkingsplatform. Deze zomer maakt Roel een volgende stap: “Hostify wordt Proxeuse. In Amerika is namelijk ook een grote partij onder de naam Hostify actief.”

TOEKOMST

Het omzetten van Hostify naar Proxeuse is een flinke klus. “Er moet veel gebeuren dat je niet aan de voorkant ziet. Zoals de server opnieuw inrichten, het maken van meerdere social media pagina’s en klanten informeren.”

De toekomst is nog open. “Ik denk dat ik altijd wel een bedrijf zal hebben. Ik zit nu in de vierde klas. Misschien ga ik straks studeren; informatica of zo. Ik heb een brede belangstelling. Alleen voetbal, daar houd ik echt niet van.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie