Opera met het GOOG
Opera met het GOOG Pieter Troost

Ontdek opera met het goog. Flirten met opera, durf jij het aan?

17 september 2019 om 17:08 Verenigingen Deel je nieuws

Scratch met het Gelders Opera- en Operette Gezelschap.

Het GOOG gaat op zaterdag 26 oktober 2019 een scratch--dag organiseren, niet alleen voor eigen leden, maar ook vooral voor mensen daarbuiten. GOOG wil het hierbij professioneel aanpakken. Allereerst door de dag te laten leiden door een team van uitstekende professionals van in totaal vijf mensen, waaronder Marco Bakker. Daarnaast door de Scratch te houden op een prachtige locatie in Ede; het Nationaal Trainingscentrum voor muziek, dans en theater'Akoesticum".

Wat is een 'scratch-dag' ook alweer?
Bij een scratch wordt door een koor op één dag zowel een muziekstuk, of meerdere stukken, gerepeteerd als uitgevoerd. Letterlijk komt het van de Engelstalige uitdrukking 'start from scratch': vrtaald betekend da zoiets als helemaal vanaf nul beginnen. Een scratch-dag is voor iedereen een uitdaging, voor dirigent en zangers. 's Ohcens ontmoet je elkaar voor het eerst, 's eind van de middag moet al een concert gegeven worden. De dirigent heeft één dag de tijd om het koor tot een eenheid te smeden. Dat is vooral spannend! Hetzelfde geldt voor de andere begeleiders.

Het repertoire zal ruim vooraf definitief worden bepaald, zodat deelnemers van tevoren al kunnen studern op hun paartij via digitale mogelijkheden. Het repertoire zal bestaan uit gekende operawerken en solostukken. Het resultaat van de Scratch zullen wij met allen laten horen in een uur durend concert, waaraan Marco Bakker zijn medewerking zal verlenen.

's Middags zal Marco een clinic leiden, hier zullen de solisten van het GOOG aan meewerken.

Deelname:€ 25,00 incl. muziek, lunch en 3 consumptiebonnen. Wilt u alleen het concert bijwonen van 17.00 - 18.00 uur zijn de kosten € 10.00.
Na betaling van bovengenoemd bedrag voor 12 oktober bent u verzekerd van deelname. Rekening GOOG: NL47INGB0001975452 t.n.v. penningmeester GOOG.

De scratchdag zal worden gehouden in Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede.
Aanmelden scratch en kaartverkoop via: secretariaatgoog@gmail.com en verdere info www.goog.nl

Deze dag zal worden gehouden/georganiseerd door:
Hans Lamers, dirigent - Maroc Bakker, operazanger - Véronique Lamers, mezzo sopraan, Chris Kok, pianist - Roland Aalbers, pianist. Regie: Hans Lamers en Tineke Ouwendijk(organisatie).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie