Bennekomse heitje
Bennekomse heitje Natuurzorg Veluwe-Vallei

Bennekommers enthousiast over onderhoud heitje

20 september 2019 om 20:14 Natuur en milieu Deel je nieuws

Aan het begin van de zomer zijn deelnemers van natuurzorg Veluwe-Vallei begonnen met onderhoud aan het Bennekomse heitje. Dat is hard nodig want anders groeit het heideveldje langzaamaan dicht met bramen en opslag van allerlei struiken en bomen. Veel Bennekommers komen er graag voor een wandelingetje. Maar het is ook een thuis voor bijzondere soorten als de zandhagedis en gladde slang.

Veel positieve reacties
Het is duidelijk dat Bennekommers blij zijn met het onderhoud dat nu is gestart. Aad Hendrickx is initiatiefnemer van Natuurzorg Veluwe-Vallei: 'We worden iedere werkochtend door meerdere mensen aangesproken. Ze zijn nieuwsgierig naar wat we doen en spreken vaak hun waardering uit voor het werk'.

Duizenden boompjes
Op het heideveldje staan duizenden jonge boompjes zoals grove den, lariks, Amerikaanse vogelkers en berk. Zonder onderhoud verandert het heideveldje langzaamaan in bos. Sinds de start in juli zijn al honderden kleine boompjes verwijderd. Verder worden ook de braamstruwelen aangepakt en worden de omliggende wandelpaden opgesnoeid zodat ze goed begaanbaar blijven.

Vanuit Natuurzorg Veluwe-Vallei werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in natuurgebieden in de omgeving van Wageningen, Bennekom en Renkum. Al het werk wordt uitgevoerd met handgereedschap. Ze zorgen voor een open heide, mooi onderhouden bos en begaanbare paden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie