Interview met Barend Hazeleger
Interview met Barend Hazeleger Ton Gerritsen

Film 'Eten van eigen Hof' van Barend Hazeleger bij EDE TV

18 oktober 2019 om 14:39 Film Deel je nieuws

Vrijdagavond 25 oktober om 20.00 uur wordt in het programma Mooi Zo! bij EDE TV de film  'Eten van eigen Hof' van de Edese filmmaker Barend Hazeleger uitgezonden. De film wordt zondagavond 27 oktober om 20.00 uur herhaald. 

Op donderdag 10 oktober was tijdens het Food en Filmfestival in Cultura de première van de film.
De film gaat over de wereld van Herenboeren: mensen die samen een boerderij starten, een boer in dienst nemen en zo hun eigen voedsel gaan verbouwen. De spanning tussen dit ideaal en de praktijk vormt een belangrijke rode draad.

Ook in Ede zijn er uitgewerkte plannen om een Herenboerderij op te richten.
In de film is ook Eric 't Hoen te zien, die in de gemeente Ede een Herenboerderij probeert op te starten, maar hij loopt tegen praktische bezwaren aan.
Verder geven mensen buiten de beweging, zoals Carola Schouten, minister van landbouw, en Floris Alkeamde, Rijksbouwmeester, hun visie op dit idee.

De maker van deze film is Edenaar Barend Hazeleger. Hazeleger maakt documentaires over onderwerpen op het terrein van landbouw, landschap, natuur en kunst. Hij ontving een persprijs van het Wageningen Universiteitsfonds voor een serie wetenschapsfilms over biotechnologie.

Eén van de films die hij maakte is de documentairefilm 'PIER+HORIZON, De geest van de plek'. De film volgt kunstenaar Paul de Kort tijdens het denk -en realisatieproces van het zevende landschapskunstwerk van Flevoland: PIER+HORIZON. 
Na de film 'Eten van eigen Hof' volgt nog een interview met Barend Hazeleger, opgenomen na afloop van de première van de film.

Foto: Ton Gerritsen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie