Thirza Korteweg met haar pony Gup
Thirza Korteweg met haar pony Gup Sportpaardenfoto.nl

Thirza Korteweg & Daphne van Hasselaar Clubkampioenen 2019 PC De Nieuwe Heuvel Lunteren

11 november 2019 om 23:09 Overig Deel je nieuws

Thirza Korteweg Clubkampioen Springen
Daphne van Hasselaar Clubkampioen Dressuur

Vrijdagavond 1 november en zaterdag 2 november jl. organiseerde RV en PC De Nieuwe Heuvel voor de zesde keer het Clubkampioenschap pony’s. Het kampioenschap vond plaats op de thuisbasis van de vereniging, manege De Nieuwe Heuvel te Lunteren. Vrijdagavond werd er gesprongen en op zaterdag werd het onderdeel dressuur afgewerkt. De uitslag werd bekend gemaakt tijdens het Jubileumfeest van afgelopen zaterdag 9 november jl.

Clubkampioenschap

Het onderdeel springen vond vrijdagavond 1 november plaats. Er werd een klassiek springparcours met barrage gereden op strafpunten. Het parcours werd door een erkende springjury op rijstijl beoordeeld. De dressuurwedstrijd vond zaterdag 2 november plaats.

Clubkampioen springen werd Thirza Korteweg met haar pony Gup (Ircolando x Balzflug). Deze combinatie realiseerde een foutloze rit en een foutloze en snelle barrage.Daphne van Hasselaar met haar pony Coco werd clubkampioen dressuur. Zij reed een gemiddelde score van 62,67%.

RV en PC de Nieuwe Heuvel

Rijvereniging en ponyclub De Nieuwe Heuvel is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten rijvereniging met ongeveer 200 rijdende leden. Thuisbasis is manege ‘De Nieuw Heuvel’ te Lunteren. De vereniging is opgericht op 28 oktober 1978 en heeft tot doel “het beoefenen of doen beoefenen van de paarden- en ponysport in verenigingsverband”, onder andere door het geven van lessen en training.

Uitslag Clubkampioenschap Pony’s 2019

Uitslag dressuur:

1. Daphne van Hasselaar – Coco – 62,67%

2. Thirza Korteweg – Gup – 62,33 %

3. Manouk Korteweg – Capriolo Silber – 61,67 %

Uitslag springen:

1. Thirza Korteweg – Gup — foutloos – barragetijd 46:18 sec / stijlpunten 77

2. Manouk Korteweg – Capriolo Silber – barragetijd  54:00 sec / stijlpunten 69,5

3. Femke Jansen– Everdeen – foutloos – barragetijd 55:72 sec / stijlpunten 76

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie