Hier wordt Joy gefilmd in haar rol als juf.
Hier wordt Joy gefilmd in haar rol als juf. G.I. van Leeuwen-Fioole

YouTube première kinderrechtenfilm van Prins Florisschool

12 november 2019 om 11:03 Onderwijs Deel je nieuws

Basisschool Prins Floris doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het populaire YouTube kanaal van het project. De films met de meeste views winnen een plek in de grote KRFF-finale, eind juni.

Kinderrechtenfilm

Groep 7 van de Prins Florisschool uit Ede koos voor het kinderrecht recht op onderwijs. Hun film 'De Life-Zapper' gaat over kinderen die wel met iemand anders van leven zouden willen ruilen, zodat ze niet naar school hoeven. Dan blijken die andere levens, oa van een kind dat de hele dag in een fabriek moet werken, helemaal zo mooi niet. Hoe dat opgelost wordt ziet u in de film. De filmdag was geweldig. Het blijkt best ingewikkeld te zijn om in een film te acteren. Er komt zoveel herhaling aan te pas. Dat alle scènes door elkaar worden gefilmd maakt het overzicht best lastig. Wat veel puzzelstukjes zijn dat dan.

Deze kinderrechtenfilm beleeft op donderdag 14 november haar première op YouTube. Uiteraard hoopt de klas op zoveel mogelijk views, om zo een finaleplek in de wacht te spelen. 

De gemaakte kinderrechtenfilm is te bekijken op het KRFF YouTube kanaal. 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie