Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool mag zich kampioen van Bennekom noemen.
Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool mag zich kampioen van Bennekom noemen. Robert-Jan van Steenbergen

Eben Haëzer 2 en Kraatsschool: beste dammers van Bennekom

17 november 2019 om 14:40 Overig Deel je nieuws

Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool en de welpen van de Kraatsschool mogen zich schooldamkampioen van Bennekom noemen. Vorig jaar werd dit toernooi nog gecombineerd met de Wageningse basisscholen. In verband met de overweldigende animo barstte het WSDV-clubgebouw De Doorbraak uit z’n voegen waardoor er nu voor een splitsing is gekozen. Aanstaande woensdag zijn de schooldammers uit Wageningen aan de beurt.

Drie Bennekomse scholen waren van de partij met elk drie welpenteams (t/m groep 6) en drie pupillenviertallen (groep 7 en 8). Zij waren in één poule ondergebracht en speelden een rondtoernooi met elk dus vijf wedstrijden. Ruim dertig kinderen – de vaak roulerende reserves meegerekend – pleegden diep denkwerk en streden fanatiek om de punten. Bij de pupillen was er een maximum aan spanning. Beide teams van de Eben Haëzer streden nek aan nek met en eindigden gezamenlijk met acht punten op kop. Het tweede kwartet had echter beter gescoord en mocht daardoor de kampioensbeker hoog houden. De welpen van de Kraatsschool deden nauwelijks voor hen onder en gingen in hun leeftijdscategorie met de titel strijken. De welpen van de Prinsenakker werden op drie punten achterstand gezet.

De strijd ging ook om plaatsing voor de halve finale van de Gelderse schooldamkampioenschappen. Deze worden 11 januari op een nog nader te bepalen plaats verspeeld. Beide teams van de Eben Haëzer alsmede de welpen van de Kraatsschool en de Prinsenakker hebben zich hiervoor gekwalificeerd.

Elk team mocht een beker in de prijzenkast van de school bijzetten. Topscorer werd Jonathan van der Wakker van de Kraatsschool. Hij won als enige al zijn wedstrijden en werd daarvoor met een damboek beloond. Alle deelnemers kregen een kaart voor tien gratis damlessen bij de Wageningse ereklasser WSDV, Grintweg 324A. De lessen zijn afgelopen vrijdag begonnen en duren van 18.30 tot 19.45 uur. Meer info bij jeugdcoördinator Gerard Zijlema: gejzijlema@gmail.com of 06-4791420.

 

De Kraatsschool was duidelijk de beste bij de welpen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie