Fenne Metz
Fenne Metz Wendy van der Spek

Turnsters Exalto Sport wederom op hoogste podium

19 januari 2020 om 23:16 Overig Deel je nieuws

In Didam mochten de turnsters uit de N2 en 2e divisie hun 2e plaatsingswedstrijd turnen. Naast 2x het goud, hebben ook alle 4 de turnsters van Exalto zich ruimschoots geplaatst voor de landelijke 1/4 finale NK.

Instapper Thirza Gerritsen mocht in alle vroegte het spits afbijten en turnde een mooie en stabiele meerkamp. Haar balkoefening was er één om door een ringetje te halen en zij scoorde hier maar liefst 14.400 punten mee. Voor de 2e keer op rij mocht onze vrolijke instapper het goud in ontvangst nemen en mag zij zich gaan voorbereiden op de landelijke strijd. 

Ava Taberima turnde als 1e jaars junior al keurig wedstrijdprogramma. Met mooie uitdagingen, overwinningen en leermomenten in het vizier ging Ava weer enthousiast de strijd aan. De eerste overwinning lag vandaag op brug met een doorgeturnde oefening. Ook op vloer liet ze verbetering zien. Zeker gezien haar promotie dit seizoen is het een knappe prestatie dat zij zich als 9e weet te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Nu de basis is gelegd kan zij zich meer gaan focussen op netheid en stabiliteit.

Pupil 2 Fenne Metz overwon zichzelf vandaag met een voor het eerst uitgevoerde plusoefening aan brug. Een fantastische prestatie die voor heel wat zweetdruppels in de trainingen heeft gezorgd. Ook op sprong voerde ze haar eerste schroefsalto met succes uit. Ondanks een val van balk, turnde zij hier strak en zelfverzekerd. Fenne kreeg vandaag met een puntentotaal boven de 54.00 verdiend het goud omgehangen. Ook zij mag ruimschoots door naar landelijk.

vlnr: Ava Taberima, Thirza Gerritsen, Fenne Metz
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie