Is de planeet Mars bewoonbaar?

27 februari 2020 om 17:26 Verenigingen Deel je nieuws

Maandagavond 9 maart 2020 organiseert de sterrenvereniging Astra Alteria de lezing  “Is de planeet Mars bewoonbaar?” De lezing wordt gegeven door de oud-voorzitter van Astra Ateria,  astronoom drs. Robert de Jong.

De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in het Science Café in Ede, Museumplein 3. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00. Parkeren: De Halte 269, Ede, onder supermarkt Hoogvliet.

De planeet Mars spreekt al eeuwen tot de verbeelding, en dat is zo gebleven tot de dag van vandaag. Mars staat best dicht bij de Aarde, en toch is dit een flinke afstand om naar Mars te gaan met mensen om uiteindelijk tot kolonisatie van de planeet over te gaan. Diverse karretjes hebben er al rondgereden, op zoek naar sporen van leven. Diverse naties hebben de uitdrukkelijke wens uitgesproken om over twee decennia mensen op Mars neer te zetten als ware het de Maan. Wat is de status hiervan en wat zullen ze daar aantreffen? Is dit technologisch mogelijk? Is het de investering waard of is het grootheidswaanzin? Misschien komt er binnen afzienbare tijd een moment dat we wel zullen moeten. Boeiende vragen. Zal er ooit een astronaut zijn die de woorden van Armstrong zal nazeggen:  “Dat is een kleine stap voor een mens, een grote sprong voor de mensheid”?

Zicht vanaf Curiosity op de krater
Landingsplaats Curiosity: de Gale Crater op Mars
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie