Cultura Bieb2Go
Cultura Bieb2Go cultura

Maatregelen Cultura indammen coronavirus: Bieb2go & Cultura TV

19 maart 2020 om 14:12 Nieuws Deel je nieuws

Omdat Cultura vestigingen in Ede, Lunteren en Bennekom wekelijks rond de 9000 bezoekers ontvangen, zijn alle vestigingen t/m 6 april gesloten en rijdt ook de Bibliobus niet. Maar er zijn wel degelijk alternatieven:

Bieb2Go  

Vanaf donderdag 19 maart zijn we gestart met een bezorgservice in Ede. Nu Cultura dicht is, springen onze medewerkers op de fiets om boeken te bezorgen. We starten deze dienst voor de leden in Ede. Belangstellenden kunnen een formulier invullen op www.cultura-ede.nl/bieb2go met daarop een voorkeur voor schrijver/genre/onderwerp. We zoeken 5 boeken uit die je voor 6 weken kunt lenen. Inleveren in de boekenbrievenbus van Cultura Ede (zijde Telefoonweg) of je kunt ze houden tot Cultura weer open gaat.  

Luisterboeken of digitale boeken  

Iedereen die luisterboeken of e-books wil lenen, kan dat doen via de website  
www.onlinebibliotheek.nl. Daar staat ook de link naar de luisterboekapp. Voor kinderen is ook de Voorleeshoek deze weken gratis gemaakt: www.devoorleeshoek.nl.   
 

Vragen over e-books lenen op je tablet? Kijk daarvoor naar het filmpje op ons YouTube kanaal: E-books instructie. Als je hier niet verder mee komt, kun je binnekort onze E-book helpdesk bellen op vaste tijden. Informatie volgt binnenkort op de website.  

Digitale cursussen  

Via internet kan iedereen blijven oefenen. Er zijn programma’s om te leren rekenen, te oefenen met taal, digitale vaardigheden of iets te leren over gezond leven. Kijk daarvoor op www.oefenen.nl. 

Boek aan Huis   

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de Boek aan Huis service beschikbaar. Wel beperken wij het contact van onze medewerkers.   

Basisscholen | Cultura team Educatie  

Vanaf maandag 23 maart gaat speciaal voor basisscholen een gratis nieuw kanaal online: Cultura TV. Wat gaat er gebeuren? Op maandag, woensdag en vrijdag worden er filmpjes geplaatst. De filmpjes zijn bestemd voor verschillende leeftijden. Op deze manier bieden we cultuureducatie op afstand. Iedere week werken we vanuit een actueel thema. Ook wordt er drie keer per week een boek voor de onderbouw voorgelezen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze teaser op ons YouTubekanaal (Cultura Ede). Of kijk vrijdag 20 maart naar Cultura TV! Dan vertellen we wat je in de eerste week kunt verwachten.

Klantenservice bereikbaar  

Mensen die vragen hebben kunnen van 9.00 tot 17.00 uur bellen met onze klantenservice (0318-672800). De klantenservice is ook per mail bereikbaar: klantenservice@cultura-ede.nl.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie