De Groentjes van Montessorischool Ede 3e bij ontwerpwedstrijd WUR!

25 mei 2020 om 13:44 Onderwijs Deel je nieuws

De leerlingen van het Denklab van Montessorischool Ede hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd van het Wetenschapsknooppunt Wageningen University. De wedstrijd had als onderwerp gezonde voeding.
Op Montessorischool Ede wordt in de groep onderwijs passend bij de individuele leerling aangeboden. Het Denklab sluit aan bij de leerlingen, die naast het verrijkingsaanbod in de groep, nog iets extra’s nodig hebben. In het Denklab ontmoeten gelijkgestemden elkaar en wordt er een divers programma van verdiepende activiteiten en projecten aangeboden. De ontwerpwedstrijd van de WUR paste hier prima bij.
Voor de wedstrijd moesten de leerlingen een hulpmiddel of een concreet idee ontwerpen om te zorgen dat mensen betere voedselkeuzes maken. Het groepje leerlingen, wat zich toepasselijk de Groentjes had genoemd, hebben zich met hun idee geplaatst voor de finale van de wedstrijd. Bijzonder is dat dit groepje in deze tijd van het thuiswerken, zelfstandig met elkaar een film van hun presentatie in elkaar hebben gezet.
Inge Langelaar, Intern Begeleider op Montessorischool Ede, geeft aan dat dit past bij het onderwijs wat op de school wordt gegeven. “We leren de kinderen zelfstandig te werken, autonoom en verantwoordelijk te zijn. We geven hen het vertrouwen dat ze dit aan kunnen. We zijn trots op deze leerlingen, die in deze lastige tijd, hebben laten zien dat ze dit met elkaar kunnen”.
Op woensdag 20 mei werd de uitslag online bekend gemaakt. De groentjes zijn met hun idee; het aanbieden van groente en fruit op een smakelijke manier, 3e geworden. Een fantastische prestatie!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie