Foto: Indigo
Foto: Indigo Foto: Indigo

Cursus Omgaan met borderline voor familieleden in Ede

10 juli 2020 om 07:53 Activiteiten Deel je nieuws

Op donderdag 15 oktober van 19.00-21.00 uur start de cursus “Omgaan met Borderline”. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis uit gemeente Ede.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag.  De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

 

Quote deelnemer: “Erg goede mix tussen theorie en praktische toepassing (in een groep dus veel (h)erkenning). Zeer professionele begeleiding. Het lijkt misschien overdreven, maar hier zouden zoveel meer mensen iets aan hebben”.

 

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt  en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Wij vragen alleen een bijdrage voor het cursusmateriaal van € 25,-.

 

Aanmelding, info en opgave Indigo info@indigogelderland.nl, www.indigo.nl of T 026-3124483

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie