Zwemclub De Vrije Slag organiseert in no-time spetterende clubkampioenschappen in zwembad De Peppel

14 juli 2020 om 09:35 Overig Deel je nieuws

Edese Zwemvereniging De Vrije Slag bestaat 50 jaar. Helaas viel het jubileum dit jaar volledig in het water. Gelukkig konden de jaarlijkse clubkampioenschappen, afgelopen zaterdag wél doorgaan. Het is De Vrije Slag gelukt in een record van twee weken voorbereidingstijd deze kampioenschappen in thuisbad De Peppel te organiseren.

Alle wedstrijden waren afgelopen maanden afgelast, dit was de eerste kans om de onderlinge strijd aan te gaan en tijden te verbeteren. En dat gebeurde: Hoewel de zwemmers pas weer zo’n twee maanden mogen trainen, werden er prima PR’s gezwommen.

Na afloop waren alle zwemmers natuurlijk razend benieuwd wie dit jaar de clubkampioenen zouden worden. Eerst werden nog een paar andere bekers uitgereikt. Siet Sijtsema werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar vanwege haar jarenlange inzet voor de club. Voorzitter Nico Simonse zei daarbij dat juist zulke stille krachten die achter de schermen veel belangrijke taken doen ook wel eens in de schijnwerpers mogen staan. De aanmoedigingsprijs wordt gegeven aan een zwemmer die een voorbeeld is voor de andere zwemmers, dit jaar Brian Blankespoor. De prestatiebeker ging naar Ronis van Everdingen, vanwege zijn deelname aan de NJJK (Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen) op de 1500m vrije slag in Eindhoven.

Na het uitreiken van een medaille voor elke zwemmer was het dan toch echt tijd om de clubkampioenen bekend te maken. Hiervoor worden op elke afstand punten toegekend en gecorrigeerd voor de leeftijd. Hoe lager de score, hoe hoger de plaats op de ranglijst. Zoals elk jaar was het ook dit seizoen weer ontzettend spannend!

Bij de jongens was Ronis van Everdingen degene die zich voor het tweede jaar op rij clubkampioen mag noemen met een prachtige score van 97,66. Op de tweede plaats eindigde Simon Beverwijk met een 100,39 punten, en Sven Hansma eindigde met 101,72 punten op de derde plek.

Net als vorig jaar was het bij de dames een nek-aan-nekrace. Hanna Minderaa trok aan het langste eind: zij mag zich met een score van 106,51 clubkampioene van 2020 noemen. Ze won het met een voorsprong van slechts 0,44 punt van Myrthe van der Knijff. Lisanne van Giessen werd derde met 111,75 punten.

Na afloop van de uitreiking werd Thijs Meerveld bedankt voor zijn vele jaren als enthousiaste trainer van de selectie bij De Vrije Slag.

Het was mooi om dit seizoen, dat natuurlijk voor iedereen totaal anders is gelopen, alsnog met deze traditie spetterend af te kunnen sluiten.

-)
Nieuwe clubkledingsponsor?
Clubkampioene DVS 2020 Ronis van Everdingen
Clubkampioene DVS 2020 Hanna Minderaa
Voorzitter Nico Simonse sluit clubkampioenschappen DVS 2020 af
Prijsuitreiking
start 50 m. rugslag voor de jonge zwemmers
start 50 m. rugslag
50 m. vlinderslag
50 m. vlinderslag
50 m. vlinderslag
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie