Bewegen met de burgemeester
Bewegen met de burgemeester Mm

Bewegen voor senioren; méér dan alleen bewegen

27 juli 2020 om 16:25 hartenziel Deel je nieuws

Sinds het begin van de Coronacrisis is op initiatief van de dochter van twee van de bewoners van seniorencomplex De Zuiderkroon het beweeg halfuurtje ontstaan.

Binnen seniorencomplex De Zuiderkroon wonen mensen in de leeftijdsgroep van 60 tot ver in de 90 jaar. Alle bewoners wonen nog zelfstandig, al dan niet met ondersteuning van thuiszorg. Door de Coronacrisis komen veel bewoners niet of nauwelijls meer uit hun woning. Dit omdat ze in de risicogroep vallen en in bepaalde gevallen bang zijn om ziek te worden. 

Bewegen is altijd belangrijk, maar ten tijde van de Coronacrisis misschien nog wel belangrijker. 

Het streven van de initiatiefneemster en de bewonerscommissie is om het bewegen te blijven stimuleren en aanbieden. Het bewegen is erg goed, maar dit is niet het enige effect dat er is. De saamhorigheid is beter geworden, er is meer sociale controle, het woonplezier is aanzienlijk verbeterd en de bewoners zijn lekker in de frisse buitenlucht. 

Het is mooi om te zien dat het beweeg halfuurtje een breder effect heeft. 

Tot 1 juli hebben de senioren kostenloos kunnen deelnemen aan het beweeg halfuurtje. Dit met dank aan Tesqua en De Jong fysiotherapie. Na 1 juli openden ze hun eigen deuren weer en was het inzetten van de fysiotherapeut en personal trainer bij De Zuiderkroon niet meer mogelijk. 

De initiatiefneemster en de bewonerscommissie zijn op zoek gegaan naar een manier om het beweeg halfuurtje in stand te houden voor de lange termijn zodat de circa 200 bewoners in hun eigen omgeving en met inachtneming van de coronaregels actief kunnen blijven onder professionele begeleiding. Ze hebben in Allround training de nieuwe partij gevonden die zijn trainers in gaat zetten om de senioren in beweging te houden.

De enige uitdaging waar de organisatie voor staat is het feit dat de bewonerscommissie niet voldoende financiële middelen heeft om de kosten te kunnen dragen. 

We hopen dat we de kosten kunnen dekken door deze actie op te zetten zodat we het bewegen voor de senioren kunnen continueren. We hopen dan ook dat u een steentje bij wilt dragen aan de gezondheid en welzijn van de bewoners van De Zuiderkroon. 

https://www.doneeractie.nl/bewegen-voor-senioren-m-233-233-r-dan-alleen-bewegen/-44898

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie