Celine van Heerikhuize wint 800 meter bij NK onder 18
Celine van Heerikhuize wint 800 meter bij NK onder 18 Peter Navarro / Climax

NK goud en brons voor atlete Celine van Heerikhuize

13 september 2020 om 20:04 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 12 en zondag 13 september werd er voor de junioren onder de 18 jaar (U18) en 20 jaar (U20) gestreden om het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Amersfoort. Voor Climax heeft Celine van Heerikhuize (15 jaar) uit Wekerom wederom laten zien de snelste van Nederland te zijn op de 800 meter U18. Bovendien nam ze later op die dag ook het brons mee naar huis op de 400 meter U18.

Op zaterdag 12 september liep Celine van Heerikhuize in de serie al eenvoudig naar de finale. Op zondag begon zij de finale tactisch door in de kopgroep mee te lopen zonder het tempo te maken. In de laatste bocht had ze daardoor nog voldoende energie over om een sprint in te zetten en alle anderen af te troeven. Britt Roos van HAC ’63, die afgelopen februari bij het NK indoor nog van Celine won, werd vandaag tweede. Amper anderhalf uur later stond Celine alweer aan de start van de series 400 meter U18, die ze ook met winst wist af te sluiten. In de finale van de 400 meter U18 ging het na de start erg hard. Vanuit de achterhoede sprintte Celine op het laatste rechte stuk toch naar een derde plaats. Een enorm knappe prestatie!

Celine was niet de enige atleet van Climax die mee deed bij de Nederlandse Kampioenschappen. Er was een strengere selectie dan normaal: vanwege coronamaatregelen mochten er minder atleten meedoen. Voor technische onderdelen werden er slechts acht atleten toegelaten. Toch waren er zes atleten die om de nationale titels mochten strijden. Op zaterdag kwam Dorine van Leeuwen (16 jaar) in actie bij de finale van het hoogspringen, waar ze tot de 5e plaats kwam met een sprong van 1.58 meter. Op zondag eindigde Lucas van Bochoven (18 jaar) op een 11e plaats bij de 110 meter horden U20. Evelyn Navarro (15 jaar) kwam niet verder dan een 16e plaats op de 200 meter U18. Jisze Diemer (15 jaar) eindigde op een 9e plaats bij de 400 meter U18. Joram van de Bospoort kwam met zijn tijd van 51.33 seconden op de 400 meter slechts één honderdste tekort voor een plek in de finale. Joram eindigde daardoor als zevende bij de mannen U20.