Inclusie in Ede

20 september 2020 om 10:10 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Er kan in Ede heel veel, ook als je een beperking hebt. Je kunt een gehoor- of een visuele beperking hebben. Maar ook een niet-aangeboren hersenafwijking, een mobiele beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. Toch hoeft je dat niet zo heel veel beperkingen op te leggen in het dagelijks verkeer of bij de uitoefening van je hobby.

De Koplopers Inclusie van Ede is een groep mensen die zich inzet voor meer kansen voor deze groep inwoners. We praten met de Gemeente als we verkeerssituaties gevaarlijk of vreemd vinden. We proberen allerlei gebouwen toegankelijk te laten maken. Er is een Oogcafé waar mensen met en zonder visuele beperking meer te weten kunnen komen over hulpmiddelen en mogelijkheden. Hier kunnen ervaringen uitgewisseld worden en helpen mensen elkaar op weg. We houden nauwlettend de wet- en regelgeving voor alle betrokken gebieden in de gaten en ondernemen zo nodig actie.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. We trappen af met de Week van de Toegankelijkheid. Dit is een landelijke manifestatie die regionaal wordt opgezet. Hij vindt plaats in de tweede week van oktober. Helaas konden we niet zoveel organiseren als vorig jaar. Corona en de beperkende maatregelen die we tegenkomen, gelden ook voor ons. Daarom doen we het dit jaar meer digitaal. Op Ede TV is van 5 tot 9 oktober een prachtige film over Inclusie en meedoen in Ede. We organiseren een Inclusie café op woensdagmiddag 7 oktober van 16.00-18.00 uur in het Atrium van Cultura aan de Molenstraat.

Er wordt een open fotowedstrijd georganiseerd over Inclusie. Onderwerpen zijn: mensen die elkaar helpen, ondersteunen en inspireren. Toegankelijke locaties waar iedereen naar binnen kan. Een voorbeeld van een bord dat iedereen begrijpt, enz. enz. Inclusie betekent dat iedereen mee kan doen. Wij zijn benieuwd hoe u inclusie in Ede ziet. Wat zijn goede voorbeelden in onze gemeente?

Ziet u ook inclusie in Ede? De wedstrijd sluit op 6 oktober en de winnaar wordt tijdens het Inclusie café bekend gemaakt. Stuur uw foto voor 6 oktober naar koplopersede@gmail.com.

Graag willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij onze activiteiten. Aarzel niet om ons te bellen of te mailen als u letterlijk of figuurlijk tegen een beperking in de Gemeente Ede aanloopt.

Als mailen moeilijk is, kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente en zij sturen ons uw vraag of opmerking door.

Laat van u horen, wij denken niet in problemen maar in oplossingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie