Winkel ‘Boer Thijs’ (stadspoort) stopt, Appeltje – Eitje neemt het over

22 september 2020 om 07:59 Sport Deel je nieuws

Donderdag 18 september ontvingen Sven (fruitteler en melkveehouder) en Gertjan (pluimveehouder) van Appeltje – Eitje de sleutel van de winkel ‘Boer Thijs’ in de Stadspoort in Ede. Het concept Appeltje – Eitje is vergelijkbaar met die van Boer Thijs en bestaat al drie jaar met winkels in Beuningen, Wijchen, Nijmegen en Veenendaal. De twee agrarisch ondernemers willen met dit concept ook de inwoners uit Ede en omstreken laten profiteren van verse producten van eigen boerderij tegen een betaalbare prijs.

“Twee weken geleden belden de eigenaren van Boer Thijs ons met de vraag of wij hun winkel wilden overnemen” vertelt Sven. “Een half jaar geleden is Boer Thijs begonnen in Ede en ze hebben vele positieve reacties van hun klanten gekregen. Echter bleek het logistiek een aantal uitdagingen te hebben waardoor ze besloten er niet mee verder te gaan. Het concept lijkt heel erg op die van Appeltje – Eitje. We vinden het heel belangrijk dat mensen weten waar de producten vandaan komen, namelijk rechtstreeks van onze eigen boerderijen. Daarmee zijn producten veel verser dan in de supermarkt, simpelweg omdat de keten heel kort is.”

Klein verschil in aanbod producten
Bij Appeltje – Eitje koop je producten op dezelfde manier, namelijk met een touchscreen op de bestelzuil en na betaling gaat er een vakje open. Het enige verschil is het assortiment. Gertjan: “wij zijn zelf de boeren achter dit concept wat betekent dat de scharrel- en vrije uitloopeieren van mijn eigen bedrijf uit Opheusden komen. Het fruit komt bij Sven uit Dodewaard vandaan. De kaas en zuivel halen we bij een boerderij die bekend staat om hun kwaliteit en smaak. In tegenstelling tot Boer Thijs hebben we geen vleesproducten maar wel originele cadeaupakketten, walnoten, gestoofde peren in pot en meer.

Goed bereikbaar
De onbemande winkel is zeven dagen in de week geopend vanaf 7 uur tot zonsondergang (tussen 21 en 22 uur). Als er iets is kunnen klanten altijd bellen en wordt de automaat op afstand bediend.

Kennismaken en proeven
Komende vrijdag en zaterdag is er een mini-proeverij (op afstand) van de producten van Appeltje – Eitje en vertellen ze meer over wie ze zijn. Kom dus gerust langs in de winkel (Stadspoort 6, Ede).

www.appeltje-eitje-automaten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie