Wethouder Lex Hoefsloot van Ede  verricht de openingshandeling.
Wethouder Lex Hoefsloot van Ede verricht de openingshandeling. Jan van aalst

Hofstedepark geopend

27 september 2020 om 16:57 lokaal Deel je nieuws

Wethouder Lex Hoefsloot heeft zaterdag 26 september het Hofstedepark aan de Bovenbuurtweg in Ede geopend. Het is een initiatief van Kinderboerderij de Oude Hofstede, dat in samenspraak met omwonenden, met geld van de EdeDoet-cheques, en met steun van de Gemeente is gerealiseerd.

Al in 2016 werden plannen ontwikkeld om de omgeving van de al lang bestaande Kinderboerderij op te knappen. Het was een wat rommelig gebied met een verruigd grasveld, een parkeerplaats vol modderige kuilen, strookjes snippergroen… Dat kon beter. De bedoeling was om er een groot, samenhangend, parkachtig geheel van te maken. Nu is het zover.

Het is nog niet af, maar het is al een stuk mooier geworden aan de Bovenbuurtweg. Een picknickweide naast de speeltuin is ingezaaid met gras, en er komen nog bomen en struiken omheen. Het parkeerterrein is gerenoveerd en uitgebreid. Er is een nieuwe fietsenstalling en de toegangsweg naar de Oude Hofstede is verlegd. De Kinderboerderij zelf blijft een grote attractie, en ook daar is veel verbeterd en verfraaid.

De wethouder prees de samenwerking die tot dit mooie resultaat heeft geleid. Ap Dominicus, voorzitter van de Oude Hofstede, was trots op de verbeteringen die door de Gemeente en vrijwilligers zijn gerealiseerd. Onder een groene ballonnenboog knipte de wethouder het lint door op de plek waar in december een metalen boog wordt geplaatst met de naam Hofstedepark. Een aantrekkelijke groene plek voor de Maandereng en voor heel Ede.

 

<bijschrift foto:>

Wethouder Lex Hoefsloot van Ede verricht de openingshandeling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie