Daphne van Kruistum scoorde op openingstreffer
Daphne van Kruistum scoorde op openingstreffer Geert Nieuwenhuis

Eerste puntverlies voor DTS Ede Vrouwen (1-1)

3 oktober 2020 om 21:39 Sport Deel je nieuws

‘Als je je eigen niveau niet haalt, dan wordt het een lastige wedstrijd’, zo vatte trainer Linda Helbling de wedstrijd samen. En daarmee sloeg ze de spijker op z’n kop.

Beide elftallen hadden de eerste 2 competitiewedstrijden gewonnen, dus stond er wat op het spel, zeker met in het achterhoofd dat de 2 andere medekoplopers (Eindhoven en Saestum 1-1) ook tegen elkaar speelden. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, beide elftallen speelden uit een gesloten verdediging en gaven elkaar geen duimbreedte toe. Beide elftallen kregen kansjes maar de eerste serieuze kans was voor Daphne van Kruistum die schuin voor de goal kwam en hard uithaalde. Een mooie redding van de keepster behoede FC Rijnvogels voor een achterstand. Ook een half geblokt schot van FC Rijnvogels vloog maar net over de lat. DTS speelde slordig, had veel onnodig balverlies en speelde op een te laag tempo. Waar vorige week alles lukt was het dit weekend even niet. FC Rijnvogels knokte voor wat het waard was en was uit op een mooi resultaat tegen DTS Ede. Ze bleven dreigend via de omschakeling. DTS had dan wel een veldoverwicht maar tot echte kansen leidde dit niet.

In de rust probeerde trainer Linda helbling alles weer op scherp te zetten en dat leek de eerste minuten vruchten af te werpen. Het baltempo ging omhoog en FC Rijnvolgels werd terug gedrongen in de verdediging. Maar naar verloop van tijd kwam de matheid weer terug in het spel van DTS Ede. DTS wisselde twee keer en probeerde de wedstrijd te doen kantelen. FC Rijnvogels bleef echter loeren op die ene kans. Maar toch was het uiteindelijk DTS die de score opende, Een afgeslagen voorzet van DTS kwam in de 80ste minuut voor de voeten van Daphne van Kruistum en vanaf rand strafschopgebied schoot zij hard de bal in de touwen 1-0. Je zou nu denken dat DTS de wedstrijd op slot zou gooien. Maar nog geen drie minuten later stond de gelijkmaker alweer op het bord. Die ene kans kreeg FC Rijnvogels en maakte daar gretig gebruik van 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld niet eens onverdiend. In de slot minuut had FC Rijnvogels zelfs een grote mogelijkheid om de winst te stelen, maar het schot van de spits die alleen op keepster Renate Verhoeven af kwam schoot naast het doel.

DTS bleef wel gedreven aanvallen dat moet gezegd worden, maar vandaag was het niveau zoals de trainer al aangaf niet goed genoeg.