Voorstelling Best bewaarde geluid ter wereld
Voorstelling Best bewaarde geluid ter wereld Max Tak

Vier je Herfstvakantie bij Cultura

12 oktober 2020 om 09:59 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Ook deze herfstvakantie kun je in Cultura terecht voor leuke workshops, films en mooie theatervoorstellingen. De activiteiten vinden plaats van 19 tot 24 oktober in Cultura aan de Molenstraat en op de filialen in Stadspoort, Bennekom en Lunteren.

Het gebouw aan de Molenstraat heeft een nieuwe inrichting. Er is nu een Makerspace waar je toffe dingen kan doen, het Techlab is open waar je de nieuwste digitale snufjes kan uitproberen en leuke workshops gegeven worden. Zo kan je leren programmeren met LEGO of een robot maken. De workshops kosten 2,50 euro, maar sommige workshops zijn zelfs gratis. Reserveren wel verplicht.

Lassie
Op maandag 19 oktober staat o.a. de film Lassie op het programma. Een remake van de oude Lassie-serie, herkenbaar voor jong en oud. De film begint om 15.00 uur. Deze maandag kun je ook nog  aan de slag met graffiti, handlettering, hand percussie of archeologie. 

Ontwerp je eigen straat!
In het kader van de Maand van de Geschiedenis en de daarbij behorende expositie ‘Ede in ontwikkeling: Van Oost naar West’, organiseert het Historisch Museum Ede de workshop ‘Ontwerp je eigen straat, in een kijkdoos’. Hoe ziet jouw (droom) straat eruit? Vind je jouw straat niet mooi en heb je betere ideeën? Of is je woonplek al perfect? Laat je (fantasie) straat tot leven komen in een kijkdoos.

Het best bewaarde geluid ter wereld van Max Tak
Woensdag 21 oktober kun je genieten van een mooie theatervoorstellingen voor de jeugd vanaf 5 jaar. Na afloop kun je gratis meedoen met de workshop ‘Bouw je eigen speaker’. De wereld zit vol geluiden. Je vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium. Ze verzamelen en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. Xantippe droomt over het leven buiten. Maar waarom klinkt alles ineens zo vreemd?Waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

Later deze herfstvakantie kun je nog aan de slag met hoeden maken, dans, LEGO programmeren of robots maken. Kortom, reden genoeg om in de herfstvakantie naar Cultura te komen.

Aanmelden / reserveren verplicht
Uiteraard worden alle maatregelen in acht genomen om een veilig verblijf bij Cultura te bieden. Reserveren, ook voor de gratis activiteiten, is daarom verplicht. Ook is het niet altijd mogelijk als ouder om aanwezig te blijven bij de activiteit. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cultura: www.cultura-ede.nl.
 

Herfstvakantie bij Cultura
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie