Ladies’ Circle overhandigt cheque van €260.524 aan St. Neurofibromatose

20 oktober 2020 om 09:39 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Ede. Op dinsdag 29 september mocht Ladies´ Circle Nederland een cheque van 260.524 euro digitaal uitreiken aan Stichting Neurofibromatose. Zo’n 1.000 Ladies afkomstig uit 72 Circles in Nederland hadden de afgelopen twee jaar één gemeenschappelijk doel: Neurofibromatose verslaan onder het motto ´Let´s beat NF.

 

Landelijke service doel
Om de twee jaar wordt er een nieuw landelijk doel gekozen voor het nationale service project van Ladies’ Circle Nederland waar alle Circles in het land zich gezamenlijk voor inzetten. ‘In de periode 2018 – 2020 was dat doel Stichting Neurofibromatose.’ vertelt Justine Grotens van Ladies’ Circle Ede 63.

 

Neurofibromatose
Neurofibromatose is een huid- en zenuwziekte, die verschillende verschijningsvormen kent en nog niet te genezen is. Kenmerkend voor Neurofibromatose zijn kleine en grote tumoren op de huid. In Nederland zijn er ongeveer 5.000 mensen met Neurofibromatose en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’.

Nationale Service Raad

Justine Grotens vertelt: ‘Vele Circles hebben geld opgehaald met verkoopacties van bijvoorbeeld wijn of chocolade, maar ook zijn er grotere evenementen georganiseerd zoals een bingo of een pubquiz. Dat alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat er nu een fantastische cheque van 260.524 euro overhandigd kon worden. Naast deze financiële bijdrage heeft Ladies´ Circle ook bijgedragen aan de stijgende naamsbekendheid van deze stichting, zodat er meer aandacht gaat naar deze zeldzame huid- en zenuwziekte.’

Onderzoek in het Erasmus MC
De cheque werd in ontvangst genomen door Hubert van Wensen, bestuurslid en oprichter van Stichting Neurofibromatose. Het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt voor onderzoek in het Erasmus MC.

Vriendschap en service
Ladies’ Circle is een serviceclub, een vereniging voor actieve betrokken vrouwen t/m 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen. In Nederland zijn er in totaal 72 Circles actief met bijna 1.000 leden die verbonden worden door het hoofdbestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering van dit jaar is gekozen om Stichting Metakids als nieuw landelijk servicedoel aan te wijzen voor de periode 2020 – 2022 en zullen alle Circles zich hier de komende twee jaar voor inzetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie