In stijl je kerstboom wegbrengen
In stijl je kerstboom wegbrengen André van Geenhuizen

Succesvolle kerstbomenactie Inwoners nemen kerstbomen op sleeptouw

18 januari 2021 om 16:52 Lokaal Deel je nieuws

Begin januari hebben inwoners van de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen flink de handen uit de mouwen gestoken. Meer dan 2950 kerstbomen zijn ingezameld om vervolgens opgehaald te worden door ACV.  Een enorme hoeveelheid. En wat was iedereen actief. Veel inwoners gaven aan dat ze blij waren dat in tijden van corona de kerstbomen toch werden opgehaald. Ook al was dit op een andere manier dan dat men gewend was.

Fotowedstrijd

Inwoners konden foto’s insturen samen met hun verhaal erbij. De leukste en origineelste inzendingen worden beloond met prijzen. De winnaars worden in week van 18 januari  bekend gemaakt van de website van ACV.

We hebben ontzettend veel leuke foto’s en reacties binnen gekregen; foto’s met kinderen die de kerstboom achter hun skelter of de fiets hadden gebonden maar ook zelf met de boom gingen sjouwen. In Ede was er zelfs iemand die op zijn eenwieler de kerstboom is komen brengen.

Kerstboom wordt compost

Alle ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd. Compost is 100% natuurlijk en wordt onder andere gebruikt als grondverbeteraar. Heel erg goed voor het milieu dus. Veel beter dan dat de bomen bij het restafval terecht komen.


ACV-Groep
ACV verzorgt de afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte in de gemeente Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. Samen met haar gemeenten werkt ACV de komende jaren volop aan vernieuwing waarbij veel aandacht is voor recycling en hergebruik van grondstoffen. ACV wil hiermee bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsambities en maatschappelijke opgaven van de aandeelhoudende gemeenten.

Fenna onderweg naar het inleverpunt
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie