Op de foto staan Edwin Holtrop (beheerder) en Cees Faeseler (Lionsclub)
Op de foto staan Edwin Holtrop (beheerder) en Cees Faeseler (Lionsclub) Roel Luxwolda

Lions inzamel-zuil vreemd en oud geld nu ook bij Plus in Bennekom

19 januari 2021 om 13:59 Maatschappelijk Deel je nieuws

Ook dit jaar verzorgt de Lionsclub Ede NederVeluwe weer de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen. Bijna iedere Nederlander heeft wel ergens vreemd en oud geld liggen en doet hier verder niets mee. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Via de inzamel-zuil bij supermarkten in Ede en in de regio, zoals nu ook bij de Plus in Bennekom, kan hier deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

De besteding gaat volgens het “Robin Hood” principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in de derde wereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 boven de kostprijs. Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

De Lionsclub EdeNederveluwe is een van de vijftig Lionclubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers waardoor er bij hen dus nooit iets aan de strijkstok blijft hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Ede, 19 januari 2021

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie