Open Ateliers in Bennekom, georganiseerd door De Kijkdoos
Open Ateliers in Bennekom, georganiseerd door De Kijkdoos A.J.van der Linde

50 jaar springplank voor kunstenaars

3 maart 2021 om 15:37 Lokaal Deel je nieuws

Kort nadat de Edese Kunstichting een permanente ruimte wenste, opende Burgemeester J. Slot al de eerste tentoonstellingsruimte aan de Heerdlaan in Bennekom. Een onderkomen van 18 bij 14 meter, dat al heel snel de naam “Kijkdoos” kreeg. 
Door een proactieve en professionele aanpak van Frances Oudkerk en de inzet van Bennekoms kunstenaars, kwamen er vele exposities. Werken van onbekende jonge kunstenaars stonden zo al snel in de schijnwerpers. Maar ook bekende kunstenaars uit Nederland, zoals Charlotte van Pallandt, stelden hun werk hier graag ten toon. Bij de opening van tentoonstellingen was het -ook toen al- behoorlijk druk. Zo verbond De Kijkdoos in Bennekom kunstenaars en kunstliefhebbers.  
Door de jaren heen was er een grote variëteit aan disciplines in de beeldende eigentijdse kunst. Naast landschapsschilderijen kwamen al snel tentoonstellingen met bijvoorbeeld driedimensionale werken, installaties, videokunst, keramiek en fotografie van de grond. De Kijkdoos verliet De Heerdlaan in 1987 voor een pand aan De Dorpsstraat.

De Kijkdoos Bennekom viert haar 50-jarig jubileum, met o.a. een concert, jubileumboek, tentoonstellingen in Villa Erica en “Kunst bij de Baron” een speciale kunstmanifestatie. In 2022 volgen ook workshops door Bennekomse kunstenaars waaraan u deel kunt nemen. We hopen dat de activiteiten onder de dan geldende maatregelen doorgang kunnen vinden.
www.dekijkdoosbennekom.nl/agenda

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie