Apollo Ensemble
Apollo Ensemble Ingrid Roes

Beleef Bachs Johannes-Passion live

5 maart 2021 om 18:18 Lokaal Deel je nieuws

Veel passie-uitvoeringen zijn afgelast. Die van de Edesche Concertzaal gaat door! Via Classical At Home (www.classicalathome.nl) beleef je de uitvoering van Bachs beroemde Johannes-Passion thuis! Het Apollo Ensemble speelt dit indrukwekkende stuk vanuit de Edesche Concertzaal! Beleef het lijdensverhaal van Jezus mee vanuit je woonkamer op zaterdag 27 maart om 20:00 uur via Classical At Home.

Samen met Bachs Matthäus-Passion behoort de Johannes-Passion tot de meest geliefde passies ooit. Een van de geheimen van het stuk ligt bij de evangelist Johannes zelf. In zijn versie van Jezus' lijdensverhaal is de schrijver meer 'to the point' dan de andere evangelisten. Bach maakt daar slim gebruik van, want in de Johannes-Passion zit vaart en hoor je meer drama. Dat wordt nog eens versterkt door de aanzienlijke bijdrage van het koor, zoals in het aangrijpende openingskoor 'Herr, unser Herrscher'. En natuurlijk zijn er schitterende aria's als ‘Zerfließe, mein Herze’ en ‘Ergwäge’. Het Apollo Ensemble zorgt voor een indrukwekkende ervaring in de passietijd.

Wat maakt Bachs Johannes-Passion voor het Apollo Ensemble zo bijzonder? Volgens Thomas Oltheten, fagottist van het Apollo Ensemble, komt dat door  de menselijke emoties die je in het stuk ervaart. "De verloochening door Petrus vind ik een emotioneel sterk punt. Je lijf redden zal voor veel mensen herkenbaar zijn; en dan die enorme spijt erna. Petrus is daarmee net zo'n menselijke figuur als Maria. Dat vind ik heel aansprekend."

Bestel kaarten via www.classicalathome.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie