Janna en Babette slaan de handen ineen en zetten een podcast en online training op.
Janna en Babette slaan de handen ineen en zetten een podcast en online training op. Babette Weel

Vrouwen in de spotlight: Edese Babette (30) zet podcast en online training op.

8 maart 2021 om 11:14 Lokaal Deel je nieuws

Vrouwen helpen weer thuis te komen bij zichzelf. Dat is het doel van de door de Edese Babette Weel opgezette podcast Walk ‘n Flow. Babette heeft de handen ineen geslagen met yogadocent en beweegcoach Janna Lukkezen. Zij dromen over een wereld waarin vrouwen een vervullend leven leiden met een goede balans tussen rust en activiteit.

24/7 Maatschappij

Babette: “We hebben het nodig te vertragen en te onthaasten. Veel vrouwen zijn het contact met zichzelf en de ritmes van de natuur kwijtgeraakt, met als gevolg overspannenheid, stress, burn-out, of een algeheel gevoel van ontevredenheid of rusteloosheid.”

Hier springen de dames op in. Janna biedt onder de naam FLOWOHY yogatherapie, haptonomie en oefentherapie Cesar. Babette is werkzaam als wandelcoach bij Walk ‘n Act en coacht met name vrouwen die de balans zijn kwijtgeraakt. 

“Maar we willen meer mensen bereiken met de boodschap dat er zó veel kracht zit in jezelf! De natuur en de verbinding met anderen zijn een spiegel en een methode om weer terug te komen bij onszelf, en daarmee dus óók bij de ander."

SHE is the Medicine training

Vanaf dit voorjaar bieden de dames een online training aan, genaamd ‘SHE is the medicine’. Janna: “Het is een holistisch, lichaamsgericht leefstijl programma gebaseerd op Ayurveda en Yoga. We gaan op reis in de wereld van o.a. meditatie, rituelen, de maan- en menstruatiecyclus, vrouwelijkheid, voeding, slaap en seksualiteit.

Waarom alleen vrouwen?

Veel vrouwen zijn er een ster in geworden om éérst voor een ander te zorgen, en dan pas voor zichzelf. Dat gaat uiteindelijk vaak ten koste van iedereen in het gezin. Als je jezelf altijd op de tweede (of derde, of vierde…) plaats zet, dan brand je op een gegeven moment gewoon op. En daar is niemand verder mee geholpen. Wij vrouwen mogen leren om onszelf op nummer één te zetten. Dit is niet egoïstisch, het is realistisch. Alleen als je zelf voldoende kunt opladen, kun je er ook volledig voor de ander zijn.

Je kunt de podcast beluisteren via www.anchor.fm/walk-n-flow. Het online programma: https://www.walk-n-act.nl/online-training-in-persoonlijke-ontwikkeling/

"We nodigen iedereen die ook meer openheid, kwetsbaarheid en meer échte gesprekken van hart tot hart wilt mee te bouwen aan de podcast en het online programma. Steun onze crowdfunding: gofund.me/4599094b"

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie