Keurmerk Vechtsportautoriteit voor Lawa's Gym
Keurmerk Vechtsportautoriteit voor Lawa's Gym Lawa's Gym

Keurmerk Vechtsportautoriteit voor Lawa's Gym!

11 maart 2021 om 15:39 Sport Deel je nieuws

Lawa's Gym heeft als een van de eerste sportscholen in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. Lawa's Gym voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, deskundigheid, veiligheid en gedragsregels.

Eigenaren Matthieu en Yvonne Lawalata en hun topteam zijn trots dat zij, als een van de eerste vechtsportscholen zijn in Nederland, die het nieuwe Keurmerk van de Vechtsportautoriteit hebben ontvangen!

Een goed georganiseerde en veilige vechtsport begint bij de vechtsportscholen. Daar worden de opvoedkundige waarden van de vechtsport naar een breed publiek gebracht én zij trainen de kampioenen van morgen.

Daarom is het Keurmerk in het leven geroepen. Het is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport en alle sportbonden die zich bezighouden met o.a. Kickboksen, Thaiboksen en MMA in Nederland.

Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport. Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Het is heel belangrijk dat iemand voor de groep staat met deskundigheid en kennis van zaken, en die van positieve invloed is op het karakter van de pupillen. 

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de Gyms.” 

Met het keurmerk is het mogelijk om de kwaliteit van vechtsportaanbieders vast te stellen en naar buiten te brengen. Dan kunnen vechtsporters, ouders, (potentiële) samenwerkingspartners en gemeenten weten met wie zij te maken hebben. Gemeenten kunnen ondermaatse aanbieders uitsluiten van faciliteiten en subsidieprogramma's. Sportbonden en promotors zullen hen op den duur uitsluiten van evenementen. 

Als professionele Gym zijn Matthieu & Yvonne Lawalata met hun topteam dan ook supertrots dat ze dit ook zo mogen uitstralen naar buiten toe!

Voor meer informatie en/of proeflessen mail naar: info@lawasgym.nl of bezoek onze website www.lawasgym.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie