Edgar krijgt van de voorzitter van de bond zijn diploma uitgereikt volgens Japanse traditie
Edgar krijgt van de voorzitter van de bond zijn diploma uitgereikt volgens Japanse traditie Midori Kruyning

Edgar Kruyning ontvangt unieke meestergraad

28 maart 2021 om 20:33 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag ontving Edgar Kruyning, eigenaar van Budo Academy Physical, zijn 7e dan aikido van de voorzitter van de Aikido Bond Nederland. De ceremonie was in een zeer beperkte vorm op Nationaal sportcentrum Papendal georganiseerd, in combinatie met een live stream. 

Kruyning is nu de hoogst gegradueerde aikido-meester van Nederland. Naast deze zeer hoge aikido-graad bezit Edgar Kruyning nog 50 dangraden vanuit andere disciplines. Zo is Kruyning o.a. ook 8e dan jujutsu, 7e dan judo en zwarte band Brazilian Jujutsu (BJJ). 

Edgar schaart zich dan ook onder de meest gegradueerde grootmeesters van de wereld. 

Vorige week lanceerde Edgar Kruyning zijn nieuwe boek ‘Doe ff rustig’, een boek dat gaat over zijn eigen leven met lessen uit de krijgskunst hoe je rust en overzicht kunt krijgen en bewaren. The art of slow living loopt als een rode draad door het indrukwekkende verhaal.

Ondanks de sobere wijze van uitreiking, waren de mooie woorden van de voorzitter en vice-voorzitter ontroerend en kwamen diep binnen bij Edgar. Het feit dat de bond (aangesloten bij de NOC/NSF) je een grootmeester noemt is zeer veelzeggend. 

Budo Academy Physical biedt alle lessen binnen de huidige regelgeving aan. Voor meer info kijk op www.bapede.nl of www.Sstrong.nl 

Kruyning na de uitreiking met online applaus
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie