Kinderen maken vogelhuisjes voor de wijk Kernhem
Kinderen maken vogelhuisjes voor de wijk Kernhem KenHem

ValleiEnergie en KenHem Communities organiseren wijkwedstrijd om Kernhem te vergroenen

12 april 2021 om 11:20 Lokaal Deel je nieuws

Met steun van ValleiEnergie en hun duurzaam energieproject ‘Zonnecentrale Meikade’ organiseert KenHem een ideeen-wedstrijd voor Kernhem. Met de wedstrijd willen ze nieuwe initiatieven stimuleren om Kernhem groener, socialer en duurzamer te maken. De beste ingediende initiatieven kunnen een prijs winnen om hun idee ook echt uit te voeren. De wedstrijd is mogelijk door een gebiedsfonds dat gevuld wordt dankzij de opbrengsten van Zonnecentrale Meikade.

Gebiedsfonds

Het gebiedsfonds voor Kernhem wordt gevuld dankzij de opbrengsten van Zonnecentrale Meikade van Coöperatie ValleiEnergie. Het fonds gaat zorgen dat in de naastgelegen wijk Kernhem duurzaamheid en leefbaarheid worden versterkt. KenHem beheert het fonds en organiseert in de maand april een ideeen-wedstrijd voor initiatieven om Kernhem nog groener, socialer en duurzamer te maken.  

KenHem Communities

KenHem Communities bestaat uit meerdere Communities in de wijk Kernhem. Deze werken aan het versterken van verbindingen in de wijk Kernhem. De Greenit Community richt zich op het realiseren van een energieneutrale wijk en ondersteunt daarom Zonnecentrale Meikade. 

Zonnecentrale Meikade

Het project zonnecentrale Meikade ligt bij de wijk Kernhem in Ede-Noord. De daken van het project zijn al aangesloten op het net en de eerste stroom wordt al terug geleverd. In totaal zal het project stroom gaan leveren voor 650 huishoudens.

Meedoen wijkwedstrijd Kernhem

Bewoners van Kernhem kunnen ideeën indienen voor de wijkwedstrijd en maken kans op een prijs en hulp om hun idee ook echt uit te voeren in de wijk Kernhem. Meedoen met de wedstrijd kan t/m 30 april . Zie www.kenhemcommunity.nl/wijkwedstrijd voor meer informatie.

Meedoen Zonnecentrale Meikade

Meedoen met Zonnecentrale Meikade kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 100. Zonnecentrale Meikade is een collectieve zonnecentrale waarvan iedereen mee kan profiteren. Extra interessant voor inwoners die geen eigen of geschikt dak hebben. Een ValleiEnergieDeel geeft een rendement van 4% op jaarbasis. De terugverdientijd is 11 jaar. Meer informatie en deelnemen: valleienergie.nl/meikade.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie