Juf Charlotte met een leerling uit groep 7
Juf Charlotte met een leerling uit groep 7 jeugdjournaal

Julianaschool Ederveen scoort bovengemiddeld op rekenonderwijs

12 april 2021 om 13:09 Zakelijk Deel je nieuws

Ederveen – Afgelopen vrijdag 9 april kwam het Jeugdjournaal filmen in groep 7 van de Julianaschool. De Julianaschool scoort ruim boven het landelijk gemiddelde op het rekenonderwijs en ze wilden weten hoe de school rekenonderwijs geeft. De opname kan bekeken worden via de homepage van De Viermaster of op de website van het Jeugdjournaal.
Vrijdag kwam er een onderzoek van de inspectie in het nieuws. Daarin staat dat veel scholen bij rekenen het streefniveau niet halen als de kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Omdat de Julianaschool ruim boven het gemiddelde scoort, wilden ze van het Jeugdjournaal weten hoe de school rekenen geeft. Juf Charlotte de Koning zegt: “Kinderen hebben echt het idee: ik doe ook mee met de les. Het is niet zo dat de juf vertelt en die komt het even doen. Nee, de kinderen snappen het, dus wordt het rekenen leuk”.
Op de Julianaschool hebben ze ook een rekencoördinator, juf José Ditewig. Zij onderzoekt het rekenonderwijs op de hele school en kijkt wat er nodig is om de kinderen beter te laten rekenen. Juf José: ”Leerkrachten kunnen vaak wel rekenen, maar hoe leg je het zo uit dat een kind het ook begrijpt. Daar gaat het nog wel eens mis op scholen”.
79 procent van de leerlingen die van de Julianaschool komt haalt het niveau dat je moet hebben als je naar de middelbare school gaat. Landelijk gezien haalt slechts 33 procent van de kinderen dit niveau. Reken het verschil maar uit.
Wilt u meer informatie over de Julianaschool dan verwijzen we u graag naar onze website www.juliana-ederveen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie