Sint Joris en de draak als windwijzer boven op de nieuwe schoorsteenkap van Scouting Pieter Maritz
Sint Joris en de draak als windwijzer boven op de nieuwe schoorsteenkap van Scouting Pieter Maritz Winfried van Holland

Draak strijkt neer op gebouw Scouting Pieter Maritz

24 april 2021 om 17:58 Sport Deel je nieuws

In het 75-jarig bestaan van Edese scoutinggroep Pieter Maritz vonden oud bestuursleden, -leiding, -leden en vrienden van de groep een mooi excuus om hun liefde voor de club te tonen. Dit deden ze door het laten maken, plaatsen en onthullen van een prachtige schoorsteenkap met daarop een windwijzer in de vorm van Sint Joris, die de draak overwint. De schoorsteenkap pronkt nu bovenop de schoorsteen van de Doolhut III, het clubhuis van de scoutingroep aan de Doolhoflaan. 
De onthulling vond plaats rond de viering van Sint Joris dag, een wereldwijd gevierde feestdag waarop scouts geïnspireerd door het verhaal van Sint Joris nadenken over het belang van opstaan tegen onrecht. Het spannende verhaal van Sint Joris past perfect bij het scoutingspel waarin avontuur en plezier gecombineerd worden met het leren en oefenen van  elkaar helpen waar dat kan. Dit verhaal is al sinds de oprichting van Scouting een inspiratiebron voor het scoutingspel. Het leek de gevers daarom meer dan passend om voor een beeltenis van Sint Joris en de draak te kiezen.
Door een brand verloor scouting Pieter Maritz tien jaar terug hun onderkomen. Het huidige gebouw is toen op dezelfde plek herbouwd, maar de schoorsteen, een centraal opvallend onderdeel van het pand, bleef tot nu toe kaal. Door het plaatsen van de prachtige schoorsteenkap is dit nu niet meer het geval. 
Veel van de geplande feestelijkheden in het jubileumjaar van de groep kunnen vanwege covid-19 helaas niet doorgaan. Deze onthulling kon gelukkig wel plaatsvinden. Dit geldt ook voor het genieten van deze nieuwe aanwinst op de Doolhut III. Voor alle scouts, maar ook voor wandelaars op landgoed Kernhem is deze vanaf nu te bewonderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie