Chantal Suissa
Chantal Suissa onbekend

Samenleven met verschillen

30 april 2021 om 13:43 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 9 mei 2021 gaat de onlinebijeenkomst Zin op Zondag over samenleven met verschillen. ‘Hou van je naaste als van jezelf’ en ‘behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden’, zijn regels die ons van jongs af aan worden voorgehouden. Het zijn regels van alle tijden en van alle levensbeschouwelijke en religieuze stromingen. Maar waarom is het moeilijk om ernaar te leven?

Op zondagochtend 9 mei gaat Chantal Suissa-Runne via Zoom in op hoe je mensen en gemeenschappen, die ogenschijnlijk elkaars tegenpolen zijn, met elkaar kunt verbinden. Hoe doe je dat in de praktijk: verbinden, omgaan met polarisatie en met hardliners binnen gemeenschappen? Alles wat Chantal Suissa onderneemt staat in het teken van verbinding, compassie en constructief omgaan met verschillen. Ze zal niet alleen inzichten aanreiken. Ook nodigt ze ons uit om zelf na te denken hoe we als samenleving de stap van tolerantie naar compassie kunnen maken.

Deze bijeenkomst van Vrijzinnigen Bennekom is er een in de reeks over hoe we samenleven met de verschillen tussen mensen en groepen in onze maatschappij.

Om deel te nemen kunt u zich aanmelden op zondag 9 mei 2021 vanaf 10:00 uur via de ZOOM link op de website van Vrijzinnigen Bennekom. www.deontmoetingbennekom.nl. De bijeenkomst begint om 10:30 uur. 

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Wel kunt u na afloop een vrijwillige bijdrage overmaken ter bestrijding van de onkosten.

Chantal Suissa-Runne heeft meerdere succesvolle projecten opgezet op het gebied van diversiteit, inclusie, zingeving en leiderschap. Zo richtte zij Mo & Moos op, het eerste Joods-islamitische leiderschapsnetwerk van Nederland en is ze verbonden aan het platform Nieuw Wij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie