Wapperende banieren van De Kijkdoos en Bennekomse KOA-kunstenaars
Wapperende banieren van De Kijkdoos en Bennekomse KOA-kunstenaars C.Schellens

Kunstenaars en Kijkdoos wapperen in het dorp

30 april 2021 om 18:24 Lokaal Deel je nieuws

In mei is het een beetje kunstenaarsmaand in Bennekom dorp. In het centrum hangen gekleurde banieren van Bennekomse kunstenaars en die van de 50- jarige culturele vereniging De Kijkdoos. Tegelijkertijd met de opening van winkels in het dorp, ziet onze dorpsstraat er zo weer kleurrijker en feestelijker uit. De Kijkdoos draagt zo bij aan de promotie van ons dorp met vele kunstenaars, als onderdeel van haar eigen jubileumjaar.

De vrolijke banieren wapperen aan palen in de Dorpsstraat, Brinkstraat en Nassaulaan. Ze tonen werk van kunstenaars, die in de afgelopen 10 jaren tijdens de ‘Kijkdoos Open Ateliers’ (KOA) hun eigen ateliers openstelden voor publiek. Er zijn vlaggen te zien met werk van Eveline Kieskamp, Roberto ten Hoedt, Ellen Bouter, Mirjam Oskam, Clem Sluijsmans, Wim den Hertog, Cees van Beukering, Nicole Bischoff, José van Loon, Lia Stouten, Wim Hoogenboom, Monique Grolle, Tineke Tielemans, Pieter Vermeulen, Maya Siepel, Josien Eulderink, Sonja Kemp, Trudi Windau en Alma de Vries. Ook hangen er Kijkdoosbanieren met een grote ‘50 jaar’.

Allen hebben een linker banier met eigen kunstwerk en een rechter met hun naam. Enkele jaren geleden bedachten fotograaf Gert Jan Koster en kunstenaar Ellen Bouter een kunstenaarsbanieren-project. Beiden stemden nu volledig in met het Kijkdoosidee om banieren te herdrukken ter promotie van KOA-kunstenaars in dit bijzondere jaar. Ook de vele kunstenaars waren er enthousiast over. Vanaf 2014 organiseerde de culturele vereniging elke 2 jaar een ‘Kijkdoos Open Ateliers’ in een voorjaarsweekend. Bennekommers en publiek uit de brede omgeving bezochten in grote getalen de ateliers van die Bennekoms kunstenaars. De Kijkdoos wil graag deze KOA-kunstenaars aandacht geven en stimuleren. Immers is het bijzonder dat zoveel kunstenaars in ons dorp wonen en werken.

Dit vrolijke initiatief werd mogelijk door steun van het Cultuurfonds, Stichting Idee in Uitvoering en de Rabobank, de toestemming van Ellen Bouter en Gertjan Koster, evenals de aangename support van de winkeliersvereniging, door voorzitter Rob van Wonderen.

www.dekijkdoosbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie