Keetje&Ko speelt op verzoek van een nichtje voor haar 80-jarige tante
Keetje&Ko speelt op verzoek van een nichtje voor haar 80-jarige tante Sandra Louwes

Popup Festival in corona tijden gaat door

1 mei 2021 om 21:25 Sport Deel je nieuws

Vorig jaar werd het bestaande Popup Festival afgelast vanwege corona en bedacht artistiek leider Arno Setz de corona versie. Diverse lokale artiesten speelden vijfendertig optredens voor ouderen, gezinsvervangende tehuizen, mensen met een beperking etc. 

Ook dit jaar organiseert Setz mini-optredens voor kwetsbare mensen. Want zo vind Setz: “De aandacht voor mensen die kwetsbaar zijn is veel te veel wegzakt.”

Dit jaar jaar opnieuw met een keur aan lokale artiesten. “We hebben onder andere een DJ, dansgroepen, Hollandse meezingers, klassiek, Golden Oldies en bekende bands als The Coincidences, Keetje&Ko en zangeressen als Paula Vos en Lara Holland” vertelt Setz.  

Het eerste optreden van de tweede Popup editie was op 11 april in het Mooi Leven Huis in Bennekom. Zangeres Walinda trad daar op met een mix van eigen werk en Nick&Simon de muzikale helden van de bewoners. 

Setz: “Het Popup Festival in corona tijden probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de muzikale wensen van de doelgroep. We willen een herkenbaar en meezingbaar feestje maken. Met deze optredens worden de gedachten even verzet en is er iets om naar uit te kijken. Zowel voor personeel als voor bewoners.”

Naast instellingen zijn er ook individuele aanvragen. “We hebben ook verschillende aanvragen van mensen met een zelfstandig wonende broer of zus met een beperking. Voor deze mensen valt er misschien nog wel meer weg dan voor iemand in een instelling. Het sociaal isolement ligt op de loer. Familie vangt dit vaak zo goed mogelijk op maar een weekritme kan niet vervangen worden. Daarbij begrijpen mensen met een beperking vaak ook niet waarom dit allemaal gebeurt.” Artistiek leider Arno Setz vindt dat de aandacht voor de kwetsbare mensen gaandeweg steeds meer verdwenen is. “We horen nog over complotdenkers, het in brand steken van testlocaties, het bedreigen van ziekenhuispersoneel maar waar is de sociale kant van het verhaal? Van de mensen die echt de dupe zijn omdat ze niet zelfstandig de maatschappij aan kunnen?” 

Het Popup Festival in corona tijden versie 2 gaat door tot en met juni en probeert zoveel mogelijk locaties te bezoeken. “Alles volgens de regels van het RIVM. En hopelijk zijn we daarna corona vrij. En begint de nieuwe start van de oude wereld.”

Locaties of particulieren die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen zich aanmelden via info@seckunstwerkplaats.nl. 

Optreden van the Coincidences voor oud politicus Jaap Verduin die door ziekte is getroffen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie