Klaar zetten decor in Cultura
Klaar zetten decor in Cultura Tessa de With

Toneelvereniging MARE zoekt decorruimte

19 mei 2021 om 14:03 Lokaal Deel je nieuws

Nu de vogeltjes weer fluiten, de stralen van de zon eindelijk ons koude kikkerlandje bereiken en de eerste versoepelingen van het Corona-beleid zijn doorgevoerd, durft toneelvereniging MARE ook weer vooruit te kijken.

Vorig jaar maart, vlak voor de première van het spektakel stuk Augustus Oklahoma, een drie uur durend familiedrama, ging het land op slot. Er was bijna niets meer mogelijk, zeker geen toneelstuk waarin afstand houden een utopie is. Antoinet van der Zijden, speler in Augustus Oklahoma en voorzitter van het bestuur van MARE, vertelt ze aanvankelijk nog hoopten op een voorstelling in september 2020. Maar helaas bleek repeteren niet mogelijk vanwege de kwetsbare gezondheid van een aantal spelers. Daarna hoopte de toneelvereniging de voorstelling in januari 2021 op te voeren. Nu staat de (hopelijk definitieve) datum van de première gepland in april 2022. Twee jaar na de oorspronkelijke datum.

Van der Zijden vertelt dat de betrokkenheid onder de leden ondanks de lockdown groot is gebleven. Er is het afgelopen jaar gezocht naar mogelijkheden, activiteiten die wel door konden gaan. Van der Zijden noemt de acties die de het bestuur heeft uitgezet om contact met de leden te behouden. “We hebben geëxperimenteerd met online vergaderingen, online bingo’s, een online pubquiz en eenakters op anderhalve meter.” Toch geeft van der Zijden aan dat de toneelvereniging niet kan wachten om de normale activiteiten weer op te starten. “Samen onze hobby beoefenen en samen knallen op de planken. Voor onszelf, maar zeker ook voor onze trouwe fans.”

Van der Zijden doet een oproep: “Door omstandigheden zijn we op zoek naar een nieuwe ruimte waar we onze decors kunnen bouwen. Het gaat om een ruimte van 5 x 7 meter en 3 meter hoog met elektriciteit. Het liefst in de buurt van Bennekom. De gouden tip wordt uiteraard beloond.” Meer informatie is te vinden op www.mare-toneel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie