Gefrustreerde rolstoelgebruiker voor een trap
Gefrustreerde rolstoelgebruiker voor een trap rechtenvrij

Ede als meest toegankelijke gemeente van Nederland

24 mei 2021 om 14:35 Lokaal Deel je nieuws

Stem mee en maak Ede nog Inclusiever!

Als iedereen mee kan doen in de gemeente Ede en haar buitendorpen hoeft niets meer te worden aangepast. Gebouwen zijn toegankelijk. Websites zijn leesbaar voor blinde en laaggeletterde lezers. De gemeente ondersteunt mensen die een klein inkomen hebben om ook eens wat leuks te doen en vervoer is beschikbaar voor iedereen.

Op 17 mei 2021 was het eindelijk zover. Bij alle gemeentes van Nederland viel een Gouden Envelop op de mat. De verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is begonnen! Vanaf dit moment kunnen alle Edenaren hun stem laten horen. Dit doe je door de enquête op de website www.meesttoegankelijkegemeente.nl in te vullen.

Als dit niet goed lukt, kun je gewoon bellen en samen met iemand de enquête invullen. Bel hiervoor: T +31- (0)20-520 52 80.

De Koplopers van Ede zetten zich natuurlijk ook in voor deze zaak. Vragen kun je sturen naar: koplopersede@gmail.com De mening van de mensen waar de koplopers zich voor inzetten is onmisbaar.

De verkiezing is bedoeld om meer aandacht te krijgen voor het belang van toegankelijkheid. In de eerste ronde kunnen alle Edenaren een of meerdere gemeenten beoordelen op bovenstaande website. De beoordelingen van jullie zijn onmisbaar. Als geen ander weten zij waarom dit onderwerp alle aandacht verdient.

Het Superteam van mensen met een beperking die deze landelijke actie steunt, heeft een mooie introductievideo gemaakt .Zij geven de Gouden envelop aan enkele wethouders en leggen het verhaal uit.

Bekijk de video hier of op de website. Hopelijk worden jullie net zo enthousiast als wij!

https://youtu.be/iRCNfKmzmGA

We houden jullie graag op de hoogte van het verloop van de verkiezingen. Houdt ons sociale media en website in de gaten de komende maanden.

De koplopers Inclusie van Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie