10 juni: Tegenlicht Meet Up in Cultura Ede

28 mei 2021 om 15:41 Lokaal Deel je nieuws

Het VPRO programma Tegenlicht spreekt tot de verbeelding, lokt discussies uit en roept reacties op. Daarom organiseren we nu ook in Ede de Tegenlicht Meet up.


De weerbare democratie
De kloof in de samenleving lijkt groter te worden. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, minder bestaanszekerheid en de huidige coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Overal zijn grote groepen ‘ontevredenen’ te vinden die zich niet vertegenwoordigd voelen.

Is onze democratie sterk genoeg om deze kloof tegen te gaan? En wat zijn de beste ideeën die onze democratie weerbaarder maken?

In de eerste Meet Up bekijken we de uitzending van Tegenlicht over ‘de weerbare democratie’. Samen met Peter van der Heiden, politicoloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaan we met het publiek hierover in gesprek. U bent van harte welkom om online mee te praten en mee te denken!

De Meet Up vindt plaats op donderdag 10 juni, start om 20.00 uur en duurt tot 21.45uur. Reserveren is gewenst en kan via de website van Cultura: https://www.cultura-ede.nl/activiteiten/tegenlicht-meet-up-ede.

Al je vragen en ervaringen kun je met ons delen in de chat en worden aan onze gast(en) voorgelegd.

De Tegenlicht Meet Up Ede wordt georganiseerd door Sandra Louwes, Wietske-Anne de Haan, Freek Drenth, Evert-Jan Pieters en Hedzerd de Boer.
Meer informatie via hdeboer@cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie