Natuurcentrum Veluwe organiseert nachtzwaluwexcursies
Natuurcentrum Veluwe organiseert nachtzwaluwexcursies Natuurcentrum Veluwe

Twee nachtzwaluwexcursies bij Natuurcentrum Veluwe

5 juli 2021 om 09:49 Lokaal Deel je nieuws

De nachtzwaluw blijft een bijzondere en geheimzinnige vogel. Vroeger kwam die talrijk voor, bijvoorbeeld in heidegebieden, en werd de geitenmelker genoemd. Een natuurgids vertelt je tijdens deze excursie waarom en laat je ook kennismaken met het typisch kenmerkende trillende snorgeluid dat deze vogel maakt. Net een ratelaar. De nachtzwaluw heeft een prachtige schutkleur. Je gaat in de schemer richting de plek waar we met enig geluk de contouren van de nachtzwaluw waar kunnen nemen. Maar vooral het bijzondere geluid waar kunnen nemen. Iets dat je nooit meer vergeet.

Natuurcentrum Veluwe organiseert nachtzwaluw excursies op woensdag 7 en 21 juli.

De excursies starten om 21:30 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duren ongeveer 2 uur. Vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis is er slechts ruimte voor 25 personen.

De kosten van de excursie bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.

Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. Het dragen van donkere kleding en gemakkelijke of wandelschoenen wordt geadviseerd.

Een nachtzwaluw excursie is afhankelijk van het weer en de temperatuur en kan dus geannuleerd worden.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie