Op de foto is een eerdere editie van Kijken bij de Boer te zien.
Op de foto is een eerdere editie van Kijken bij de Boer te zien. Jantine van den Top

Kijken bij de boer Fietstocht en Picknick

26 juli 2021 om 21:34 Lokaal Deel je nieuws

Fietstocht en Picknick, ‘Kijken bij de boer’

Zomerse fietsroute langs agrarische bedrijven met onderweg informatie door het scannen van QR-codes

Jaarlijks organiseren LTO en Vallei Boert Bewust fietstochten voor belangstellenden. Dit jaar zijn deze anders vormgegeven vanwege corona. Van 19 juli tot 3 september is het mogelijk om gratis drie verschillende fietsroutes te downloaden op www.kijkenbijdeboer.nl. De boerderijen zijn niet fysiek te bezoeken. Maak digitaal kennis met de boerderijen door de QR-code op het informatiebord aan de weg te scannen. De fietstochten zijn ongeveer 25 kilometer lang en geschikt voor alle leeftijden!

Op 29, 30 en 31 juli organiseren Vallei Boert Bewust en LTO Gelderse Vallei in samenwerking met haar leden deze fietstocht met als extra activiteit een picknick in Scherpenzeel, Nijkerk en Harskamp. Op drie van deze bedrijven wordt lunch, ijs en een drankje aangeboden. Aanmelden en afrekenen via de website van Vallei Boert Bewust is verplicht. deelname kost €15,- en voor kinderen €5,-. Jonge kinderen die geen gebruik maken van een lunchpakketje mogen gratis mee.

Deelnemers mogen tussen 10.00 en 11.00 uur beginnen op de startlocatie. Onderweg wordt er koffie, lunch en een ijsje aangeboden op verschillende locaties. Neem zelf een kleedje mee voor de lunch. De fietstocht en de picknick voert langs verschillende agrarische bedrijven, met melkvee, legpluimvee en varkens. ook zijn de bedrijven met opfokleghennen, scharrelkuikens, kalveren en vleesvee van de partij. Naast de veebedrijven zijn ook een eierpakstation, loonwerkbedrijf en boerderijwinkel in de route opgenomen.

Voor de picknick moet je je wel even aanmelden via www.valleiboertbewust.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie