Moestuin Kasteel Doorwerth
Moestuin Kasteel Doorwerth Bron: GLK

Rondleiding door de 17de-eeuwse moestuin

29 augustus 2021 om 16:04 Lokaal Deel je nieuws

De moestuin van kasteel Doorwerth is opgezet als een klein ‘buitenmuseum. Tijdens een speciale rondleiding op 2 en 16 september  ga je terug in de tijd en zie je welke gewassen er werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt.

In 1643 legde Schellart van Obbendorf, de toenmalige eigenaar van Doorwerth, rondom het kasteel een dijk aan met daarbinnen een nieuwe groentetuin. Deze moestuin was belangrijk voor de voedselvoorziening van de bewoners van het kasteel en is nog steeds in gebruik dankzij de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers.

De moestuin is ingericht in de stijl van het Hollands classicisme, zoals dat in de 17de eeuw gebruikelijk was. Daarbij werd de tuin ingedeeld in vierkanten en beplant met groenten, kruiden en kleinfruit. Ook waren er bloemen, want de tuin had tevens een sierfunctie. Samen met de moestuingids loop je door de tuin en zie je welke gewassen er werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt.

Wanneer: 2 september, 16 september
Tijd:  14:30 uur
Duur: Ongeveer 1 uur
Kosten:  Volwassenen € 5,00 en kinderen € 4,00

Reserveren: Vooraf reserveren voor deze activiteit is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth. Wanneer je met meer dan 8 personen denkt te komen graag doorgeven via doorwerth@glk.nl

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie