symposium ontwikkelingsstoornissen
symposium ontwikkelingsstoornissen Pro Persona

Pro Persona en Compleet Mensenwerk organiseren minisymposium ontwikkelingsstoornissen

25 mei 2018 om 14:20 Nieuws Deel je nieuws

In gesprek over autisme en ADHD

Ruim 70 professionals van verschillende organisaties en instellingen kwamen 15 mei bijeen in gebouw De Riethorst van GGZ-aanbieder Pro Persona in Ede. Samen met ketenpartner Compleet Mensenwerk organiseerde Pro Persona een minisymposium. Onderwerp van gesprek was de behandeling van volwassenen met een ontwikkelingsstoornis. Huisartsen, wmo-consulenten, jobcoaches en woonbegeleiders: ze hebben allemaal te maken met cliënten met autisme of ADHD.

Aanleiding voor de bijeenkomst was het nieuwe zorgprogramma ontwikkelingsstoornissen voor volwassenen van Pro Persona. Investeren in nog betere samenwerking en kennisuitwisseling tussen instanties is een must, zo luidde de belangrijkste conclusie na afloop. Iris de Vries, zorgmanager team ontwikkelingsstoornissen van Pro Persona:’ Autisme en ADHD zijn chronische aandoeningen die te maken hebben met aandacht, concentratie en een goed contact met je omgeving. De impact voor de cliënt is groot. Denk aan relaties en deelname aan maatschappelijke activiteiten. Door goede samenwerking tussen instanties kun je nog beter zorg op maat aan de cliënt leveren. Denk bijvoorbeeld aan afstemming tussen een behandelaar van Pro Persona, de huisarts en een woonbegeleider. Voor de cliënt heel belangrijk. Want die moet niet tussen de wal en het schip raken’

Jaarlijks melden zich vele cliënten bij Pro Persona met autisme en ADHD-problematiek. Als specialistische GGZ-instelling is Pro Persona er om een goede diagnose te stellen. Bij volwassenen is bijvoorbeeld sprake van andere symptomen dan bij kinderen. Vaak is er ook sprake van bijkomende aandoeningen. Denk hierbij aan stemmings-angst of dwangklachten.

Meer informatie:
www.propersona.nl, www.compleet-mensenwerk.nl

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie